ASA:n testiin Lungplus hengitysilmalämmitin

Ensimmäisten lumisateessa juostujen lenkkien jälkeen on aika suunnata ajatuksensa talvijuoksuun. Tämä tarkoittaa useampia kerroksia vaatteita, liukkautta, pimeyttä ja kylmyyttä. Etenkin viimeiseksi mainittu on juoksijalle ongelma, koska kovaan pakkaseen varautumisessa ei auta perusteellisinkaan kerrospukeutuminen, mikäli keuhkot rahisevat jo tuulikaapissa. Tänä talvena ASA saa kuitenkin testiinsä ruotsalaisen Lungplus-hengitysilmanlämmittimen, joka on suunniteltu – yllätys yllätys – käytettäväksi hengitysilman lämmittämiseen kylmemmillä ilmoilla. Tuote ei ole tarkoitettu pelkästään talvijuoksuun vaan yleisesti talviliikuntaan, oli sitten kyse juoksusta, hiihdosta tai vaikkapa lumenluonnista. Lungplus on ollut länsinaapurissamme markkinoilla jo muutaman vuosikymmenen, jossa se on myynnissä ainakin apteekeissa ja Löplabbetissa. Ruotsin ja Suomen lisäksi siitä myydään Sveitsissä ja Norjassa.

Vekkulilta näyttävä laite kierrättää uloshengitysilman kosteutta ja lämpöä alumiinisen kanavan kautta, mikä vähentää sisäänhengitysilman kylmyyttä ja kuivuutta. Laitteen toimintaidea on siis varsin yksinkertainen, siinä ei ole erillisiä patruunoita tai muita monimutkaisia osia vaan alumiinista tehty suodatinkanava on Santoprenestä tehdyn kuoren sisällä.

Yksinkertaisuus tekee laitteesta myös helppohoitoisen, se huuhdellaan käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja aina välillä sen voi pestä koneessa tai laittaa hetkeksi kiehuvaan veteen.

Tuotteesta on saatavilla kolmea erilaista versiota: Lungplus 1, Lungplus Sport ja Lungplus Junior. Lungplus 1 on yleisin ja se käy hyvin kevyempiin liikunta-aktiviteetteihin tai juurikin lumenluomiseen kylmällä säällä. Sport-mallissa kenno on tehty hieman tavallista mallia väljemmäksi, jotta hengitettävän ilman määrä kasvaisi ja samalla laitteen käyttö kovemmissa treeneissä mahdollistuisi. Kääntöpuolena on toki, ettei ilma lämpene yhtä paljoa kuin kahdessa muussa mallissa. Junior on koonsa puolesta kahta edellistä mallia pienempi ja se sopii kevyeen rasitukseen tai lapsille.

Lungplus Sport, Lungplus 1 ja Lungplus Junior

ASA sai testiinsä sekä 1- että Sport-mallit ja jäämme odottelemaan talven tulemista ja pakkasen kiristymistä, jotta testaajamme pääsevät hämmästyttämään ohikulkijoita nopean vauhtinsa lisäksi omalaatuisella naamavärkillä. Testeissä pääsemme myös pureutumaan tuotteen urheilun ulkopuolisiin käyttötarkoituksiin.

Lisätietoa: Lunplus.fi ja Lungplus.se *

*8.11.2012 Linkkien kirjoitusasu muutettu

1 comment

Kommentoi

Kommentit