JarnoASAn testiin FitBit Charge HR

Olemme ASAssa ehtineet jo testaamaan FitBit Flexin sekä Chargen. Tilaisuuden tarjoutuessa halusimme toki testata myös Charge HR:n. Kahden viimeksi mainitun eroina ovat HR:n sykemittausominaisuus sekä 15 euroa kalliimpi hinta (139 > 124 euroa).

Yhteisiä mitattavia suureita Chargessa ja HR:ssä ovat

  • Askeleet
  • Kuljettu matkaa
  • Kävelyt kerrokset (~portaat)
  • Kalorinkulutus
  • Automaattinen yöunen seuranta
  • Herätys
  • Kello
  • Notifikaatio saapuvasta puhelusta

Pelkästään HR:ssä

  • Syke, joka mahdollistaa monia alla mainittuja hyötyjä

Sykemittaus toimii Chargessa optisesti ranteesta. FitBitin käyttämässä PurePulse-tekniikassa led-valot osuvat jatkuvalla syötöllä ranteeseen ja tämän avulla havainnoidaan ihon alla kulkevan veren volyymin muutoksia (mikä puolestaan on kytköksissä sykkeeseen). Algoritmin avulla saadaan sitten kaikesta tästä laskettua syke.

Fitbit_Charge_HR_i

Alempi suorakulmio toimii sykemittaukseen, ylempi osa on laturia varten.

Sykemittauksen avulla Charge ei muodosta kalorikulutusarviotaan pelkästään käveltyjen askelten perusteella vaan aktiviteettien rasittavuus tulee myös huomioiduksi.

Laite laskee myös leposykkeen, mikäli sitä pitää päällä yöllä. Tämä ominaisuus on toimiessaan erittäin mainio, kun leposykkeen trendien perusteella voi samalla pohtia kunnon kehittymistä ja rasitustilaa sekä näihin vaikuttavien seikkoja (treenit ja muu elämä).

Kolmas sykemittauksen tuoma hyöty on eri aktiviteettien datojen kerääminen. Lähtiessäni esim. lenkille Charge HR pystyy keräämään tämän yksittäisen aktiviteetin tiedot: kuinka paljon juoksin, kuinka monta askelta otin, paljonko kulutin kaloreita sekä millaisilla sykkeillä liikuin. Ominaisuus voi myös olla sekä hauska että kätevä esim. pohdittaessa hyötyliikunnan vaikutusta päivittäiseen aktiivisuustavoitteeseen sekä vertailtaessa hyötyliikunnan ja hikiliikunnan eroja.

kuva_1

Tiedot juoksutreenistä. Matkamittaus ei ollut Charge HR:llä kovin tarkka.

Katsotaan siis testeissä, kuinka paljon lisähyödyllisyyttä peräänkuuluttamani sykemittaus tuo aktiivisuusrannekkeeseen. Ja kuinka tarkalle sykemittaus vaikuttaa. Onnistuessaan kalorikulutuksen, aktiivisuuden sekä leposykkeen tarkempi seuranta ovat erittäin toivottuja uudistuksia.

Fitbit_Charge_HR_g

Ruokapäiväkirjan pitäminen onnistuu FitBit appsin avulla.

1 comment

Kommentoi

Kommentit