ASA:n testiin Bose QuietComfort 20i Acoustic Noise Cancelling -kuulokkeet

Bose julkaisi muutama kuukausi sitten uudet QuietComfort 20/20i -nappikuulokkeet, jotka ovat viimeisin lisä Bosen vastamelukuulokkeiden mallistoon. Testasin viime vuonna Bosen Sie2i -kuulokkeet, jotka olivat suunniteltu nimenomaan urheilua varten ja rakastuin niihin välittömästi. Soundin lisäksi suurimmat ylistykset saivat kuulokkeiden kiinnistys korviin sekä uskomaton kosteudenkesto. Kaksi kertaa pesukoneessa ja kuulokkeet toimivat edelleenkin moitteettomasti!

bosen quietcomfort kuulokkeet - arctic sport addicts

Nyt testiin tulleet, iPhonelle ja iPadille sopivat QuietComfort 20i -vastamelukuulokkeet (normaali QuietComfort 20 sopii muilla puhelimille) eivät ole suunniteltu ihan samanlaiseen käyttöön. Siksi testi tuleekin olemaan näiden kanssa hieman erilainen. Ennen kuin käyn läpi sen, miten tuotetta testaan, on syytä käydä nopeasti läpi kuulokkeiden speksit.

bosen quietcomfort kuulokkeet - arctic sport addicts

  • Kuulokkeiden pituus ja paino: 132 cm/44 g
  • Ohjausmoduulin korkeus, leveys ja syvyys: 8,9cm/3,2cm/0,95cm
  • Kolmet erikokoiset StayHear+ -sovitteet korviiin.
  • Kiinnitysklipsi
  • Suojakotelo
  • Ladattava litiumioniakku, jonka latausaika on noin 2 tuntia ja akunkesto noin 16 tuntia.

Tässä vaiheessa voi jollakin herätä kysymys siitä, miksi testaamme kuulokkeita, jotka eivät ole suoranaisesti tehty urheilua silmälläpitäen. Vastaus on kuitenkin hyvin yksinkertainen.

Kuinka usein kaipaat omaa rauhaa, kun valmistaudut tärkeään harjoitukseen tai kilpailuun? Itse ainakin tarvitsen sen oman hetken useita kertoja viikossa. Mitä jos voisitkin sulkea esimerkiksi ruuhkabussissa ympäristön pois ja keskittyä hakemaan fiilistä ennen tärkeää harjoitusta? Itselleni oman rauhan saaminen on todella tärkeää ja siksi tämäntyyppiset kuulokeet tulevat todella tarpeeseen. Jos pitää nopeasti keksi lisää muita käyttökohteita niin esimerkiksi kuntosaleilla kuulokkeiden voisi kuvitella tulevan myös tarpeeseen. Ja ehkä omassa käytössä suoritukseen valmistautumisen lisäksi tärkein käyttökohde ovat lennot. Pitkät lennot, esimerkiksi juuri Bostoniin, ilman koneen ilmastoinnin huminaa ja muuta melua kuulostaa todella houkuttelevalta.

Tässä tuli itseasiassa mainittua tärkeimmät kohteet, missä tulen testaamaan kuulokkeita. Näiden lisäksi testaan ne myös tietenkin juostessa. QuietComfort 20/20i -kuulokkeiden ominaisuudet käyn myös läpi tarkemmin sitten varsinaisessa testiraportissa. Nyt ei muuta kuin testaamaan.

Kuvat: Bose

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. ”ja ilmeisesti ensimmäiset nappikuulokkeet koskaan, joista löytyy tämä ominaisuus.”

    Olisikohan noin kymmenen vuotta kun Sony teki vastamelunappikuulokkeet ajatellen lentomatkustamista. TM testaili ne silloin ja saivat hyvät arviot. Sen jälkeen myös alan pioneeri Sennheiser lisäsi vastameluominaisuuden myös nappikuulokkeisiin, ennen vain sankakuulokkeissa. Näyttäisi olevan CXC 700 nappikuulokkeissa NoiseGard ominaisuus.