ASAlle testiin: Parempaa palautumista Ithletellä

Tehokas palautuminen on olennainen osa hyvää treenikokonaisuutta. Silti palautumista voi olla välillä hankala arvioida ja usein treenataan tai treenataan liian lujaa vaikka kroppa ei olekaan täysin iskussa. Tällöin kehitystä ei tapahdu optimaalisesti ja onpa riskinä esimerkiksi ylikunto tai muut ongelmat.

Ithlete on uusi iPhonelle/iPadillä ja Android-puhelimilla toimiva sovellus, jonka tarkoituksena on nimenomaan antaa liikkujalle tietoa omasta palautumisesta. Settiin kuuluu ohjelmiston lisäksi perinteinen sykevyö sekä ”podi”, joka liitetään puhelimeen. ASA sai tämän setin testiin tovi sitten.

Ensivaikutelmat

 

Ithlete palautumisohjelmisto, sykevyö ja vastaanotin

Sykevyö ja ”podi” maksavat Ithleten verkkokaupassa 79 euroa ja tähän päälle ohjelman hinta, joka on esim. App Storessa 7,99 euroa.

Mittaus suoritetaan aamulla heti sängystä noustua ja ennen aamukahvia. Sykevyö puetaan päälle ja podi napsautetaan kuulokeliitäntään. Rehellisyyden nimissä itse ohjelma ei ulkoasultaan ole kovinkaan hiottu. Värimaailma on hieman ankea ja kuvitus pikkuisen tökerö, mutta ehdottomasti positiivista on yksinkertaisuus. Ohjelma löytää sykkeen heti ja noin 30 sekunnin jälkeen voi aloittaa noin 50 sekuntia kestävän mittauksen. Ohjelma antaa tahdin sisään ja ulos hengitykselle ja mittauksenjälkeen annetaan lukema. Lukeman tulisi olla 50 ja 100 välissä, mitä korkeampi sitä parempi. Tiedon voi tallentaa ja laite piirtää palautumiskäyrää,

Teknologia perustuu vaihteluihin sykkeen välillä hengitettäessä sisään ja ulos. Tämän vaihtelun (HRV, Heart Rate Variability) on todettu kertovan hyvin kehon palautumisen tilasta.

ithlete koosuu sykevyöstä, ohjelmistosta ja podista.

Tuotetta testataan lähitulevaisuudessa ja tarkemman arvostelun Ithletestä teemme muutaman viikon päästä. Silloin kerrotaan tarkemmin tuotteen toimivuudesta ja muita käyttökokemuksia.

Kuva: myithlete.com

Kommentoi

Kommentit