ASA testaa – Lactate SCOUT+ -laktaattimittari

ASAlle tarttui matkaan GoExposta Mediq nimisen yrityksen edustama Lactate SCOUT+ -laktaattimittari. Laktaattimittari on jo hieman hevimipi tapa tarkistella ja ohjata oman harjoittelun tehoa ja tasoa, mutta Lactate SCOUT+:n on varmasti helpoimpia laitteita markkinoilla.

Lactate Scout+ on helppokäyttöinen mittari maitohappotason mittaukseen

Lactate SCOUT+ -laktaattimittari sekä mittausliuskoja

Jotta voidaan saavuttaa optimaaliset tulokset esimerkiksi rasvanpolton tai vauhtikestävyyden suhteen, on harjoiteltaessa varmistettava, ettei elimistöön kerry liikaa laktaattia. Kroppa menee niin sanotusti ”hapoille”. Liian korkeiden maitohappopitoisuuksien ilmetessä harjoituksen tasoa lasketaan. Harjoittelun myötä elimistöön kertyy enemmän laktaatteja, mutta kehon kyky hajottaa niitä paranee. Näitä tasoja seuraamalla voidaan harjoittelua ohjata kohti optimaalisia tuloksia. Jossain harjoitusmuodoissa esimerkiksi syke ei välttämättä kerro koko totuutta kehon tilasta ja tällöin voi laktaatti mittaus auttaa.

Lactate Scout+ on helppokäyttöinen mittari maitohappotason mittaukseen

Lactate SCOUT+ -mittari on pieni laite, joka on helppo kuljettaa mukana. Mittaus vaatii edelleen tipan verta, joka otetaan sormen päästä lansetilla. Tämä ei välttämättä ole kaikkien kuluttajien mieleen, mutta muutaman kerran jälkeen muuttunee aika mitättömäksi välivaiheeksi. Itse laite tekee mittauksen noin 10 sekunissa.

ASA testaa Lactate SCOUT+:aa yhdessä juoksukoulunsa kanssa. Juoksukoululaiset suuntaavat pian Tukholman Maratonille ja ennen sitä onkin hyvä tarkistella vähän maitohappoarvoja. Lisää testitunnelmia odotettavissa piakkoin!

Lähteet: mediq.fi

Kommentoi

Kommentit