Trail Tour Finland vihdoin täällä!

Viime vuosina mukavasti osallistujia keränneet polkujuoksutapahtumat siirtyvät isommalle vaihteelle kun vuonna 2014 kuusi polkujuoksutapahtumaa muodostavat Trail Tour Finlandin. Trail Tour Finland on loistava tapa lisätä hieman näkyvyyttä ja hankkia lisää osallistujia useille elämyksellisille ja hyvin järjestetyille tapahtumille.

Touri koostuu 6 tapahtumasta:

17.5. NUTS Karhunkierros Trail Ultra, 53km

29.5. Bodom Trail, 21km (alustava päivämäärä)

25.7. NUTS Midnight Sun Trail Ultra, 55km

9.8. PYHÄ tunturimaraton, 42km

6.9. Nuuksio Classic Trail Marathon, 42km

4.10. Vaarojen Maraton, 43km (Finaali, 2x pisteet)

Näistä tapahtumista etenkin Vaarojen Maraton ja Nuuksio Classic ovat jo polkujuoksun harrastajien keskuudessa etabloituneita tapahtumia. Uusia tapahtumia ovat mm. Pyhän tunturimaraton sekä ja Bodom Trail, joka on myös ainut alle maratonmittainen osakilpailu.

Virallinen kisajuliste vaikka työhuoneeseen lisäämään motivaatioita

Virallinen kisajuliste vaikka työhuoneeseen lisäämään motivaatioita

 

Vaarojen Maratonin jälkeen Suomen parhaat polkujuoksijat palkitaan. Yhteispisteisiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun pisteet. Kannattaa ehdottomasti olla hereillä ilmoittautumisten suhteen, sillä kansallispuistomaastot asettavat osallistujamäärille rajoitteita. Näin ollen paikat (viimeistään nyt) myytäneen loppuun nopeasti ja hitaimmat saattavat jäädä ilman lähtönumeroa. Seuraa siis kisoihin ilmoittautumisia esimerkiksi kilpailujen kotisivuilta. Seuraa myös monia muita polkujuoksutapahtumia, joita Suomessa järjestetään Trail Tour -kontekstin ulkopuolella.

Nuuksio Classic juostaan kauniissa kansallispuisto maisemissa

Nuuksio Classic juostaan kauniissa kansallispuisto maisemissa

 

Matkat ja laji saattaa perusjuoksijasta tuntua aluksi hieman haastavilta. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti lähteä mukaan ja osallistua yhteen tai useampaankin kisaan. Esimerkiksi Bodom Trail on hyvä lähtökohta ensimmäiselle polkujuoksukisalle. Maasto on haastavampaa kuin katumaratonilla ja aikaa reissuun onkin syytä varata noin 1,5-kertainen aika. Alustana polku on kuitenkin jaloille huomattavasti hellempi alusta ja sen takia polkujuoksu sopii hyvin myös juoksijoille, joilla ei katumaraton taustaa ole lainkaan. Polkujuoksua leimaa myös huomattavasti yhteisöllisempi ”kaveria autetaan” –tunnelma. Syytä ei ole myöskään unohtaa upeita suomalaisia kansallismaisemia, joiden ansiosta krampit unohtuvat hetkeksi. Alla vielä kisavideota, jotta pääsette jyvälle.

Kuvat ja lähteet: trailrunning.fi

Kommentoi

Kommentit