Superpesistä Helsingin sydämessä

Arctic Sport Addicts oli viime viikon perjantaina seuraamassa huippupesäpalloa Helsingin sydämessä eli Sonera Stadiumilla. Ja sää oli mitä mahtavin!

Lähtöasetelma tapahtumana oli mielenkiintoinen, koska Tuukka ja allekirjoittanut olivat katsomassa pesäpalloa ensimmäistä kertaa. Onneksi pesisasiantuntijamme Laura lähti mukaan avaamaan hieman tarkemmin lajin saloja. Ennen ottelun alkua pääsimme ahtamaan mahamme täyteen kainuulaisia lähiruokia, jotka saivat osakseen varauksetonta hehkutusta. Ruoka oli siis hyvää ja sitä oli paljon! Ja erityiskiitokset vielä VIP-emännille iloisesta asenteesta ja avusta!

Tapahtuma

Itse tapahtuma oli jotain ihan muuta kuin, mitä oletimme. Yleisöä oli paikalla noin 3200 henkeä eli aika kivasti ja oli mukavaa huomata, että yleisöstä lähti ajoittain kovaakin ääntä. Aaltokin kiersi muutamaan otteeseen katsomon läpi ja sekä Kouvolasta että Sotkamosta oli saapunut paikalle innokkaita faneja.

Hieman laajemmalla markkinoinnilla katsojamäärä olisi helposti voinut olla paljon suurempikin. Tämän takia suosittelisimme laajempaa ja hieman aiemmin aloitettua markkinointikampanjaa seuraavalle vuodelle, minkä lisäksi kannattaa informoida ja aktivoida paikallista mediaa vielä laajemmin, koska nyt tapahtumasta tehtiin vain lyhyitä uutisia muutamassa lehdessä. Varmasti myös samaan aikaan pelattu jalkapallon EM-ottelu söi katsojia.

Sonera Stadium oli tapahtumaan ehkä hieman liian iso, minkä lisäksi keskustelua katsomossa heräsi myös siitä, että olisiko tapahtuma ollut järkevämpää järjestää Meilahden pesispyhätössä. Puitteet eivät ole Meilahdessa yhtä hienot kuin Sonera Stadiumilla, mutta tapahtuma voisi olla kokonaisuudeltaan autenttisempi.

Stadion rajaa ottelualueen tiiviiksi ja läpilyönteihin ei ole mahdollista. Lisäksi kenttä oli pehmeä, joten hienot läpilyönnit, pomppulyönnit vaihtotilanteissa sekä rajoihin kohdistuvat sivallukset vaihtuivat perusvarmoihin välilyönteihin sekä vaihtotilanteissa hidastettuihin varsilyönteihin, joihin pehmeä kenttä antoi hyvän mahdollisuuden. Koko lyöntien kirjo ja monipuolisuus jäi perjantain pelissä näkemättä.

Ottelu

Itse ottelu oli yllättävän intensiivinen ja vauhdikas. Sotkamo lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Kouvola tuli peliin alusta lähtien taistellen. Sotkamo vei ensimmäisen jakson suhteellisen helposti Sotkamon tiiviin ulkopelin ansiosta ja erityisesti Roope Korhonen kunnostautui mailan varressa. Tästä sisuuntuneena Kouvola hoiteli toisen jakson, joten jännitys jatkui ja siirryttiin supervuoroon. Supervuorossa Kouvola sai päälle vielä uuden vaihteen ja vei koko ottelun lyöjäjokeri Sami Joukaisen hienoilla kotiutuksilla. Ottelu meni Kouvolalle jaksoin 1-2 (3-0, 2-3, 1-2).

Pesista_18

Sami Joukaisen on helppo tuulettaa

Yhteenveto

Lähdimme mukaan markkinoimaan tapahtumaa, koska mielestämme kaikki urheiluun liittyvät positiiviset tapahtumat ja ilmiöt ansaitsevat näkyvyyttä niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi haluamme toki tukea hyvää asiaa ja tärkeässä osassa ottelussa oli Pelastakaa Lapset ry:lle lahjoitettava hyväntekeväisyyskeräys. Ottelussa kerättiin ja lahjoitettiin 6400 euroa Pelastakaa lapset ry:lle.

Hieno ajatus on myös se, että kansallispeliä tehdään näkyväksi ja tunnetuksi myös pääkaupunkiseudulla. Sotkamon Jymy ansaitsee erityiskiitoksen siitä työstä, mitä se on jo pidemmän aikaa tehnyt pesäpallon hyväksi. Siksi myös Arctic Sport Addicts oli enemmän kuin mielellään mukana markkinoimassa sekä seuraamassa tapahtumaa.

Kommentoi

Kommentit