Specsavers Helsinki City Run – Kevään avaus

Suomen suurin juoksutapahtuma, keväinen Specsavers Helsinki City Run juostaan tänä vuonna 10.5.2014. Tapahtuman tavoitteena on tehdä hyvää paitsi osanottajille, myös lasten hyvinvointia edistävälle hyväntekeväisyyskohteelle. Tänä vuonna HCR tempaisee yhdessä Specsaversin kanssa diabeteslasten hyväksi. (SUL Tiedote, 10.2.2014)

 

Arctic Sport Addicts on HCR:n yhteistyökumppani joten pääsimme mukaan Specsavers Helsinki City Runin kevään avaukseen. Paikalla oli allekirjoittaneen lisäksi lukuisia median edustajia sekä julkisuuden henkilöitä.

Sara Chafak & Satu Tuomisto

Sara Chafak & Satu Tuomisto

Suomen Urheiluliiton harrasteliikuntajohtajan Samuli Vasama kertoi että tutkimuksen mukaan jopa 70 prosenttia HCR:n osallistujista on ilmaissut halunsa juosta lasten hyvinvoinnin edistämiseksi. Helsinki City Run ja tapahtuman nimikkokumppani Specsavers vastaa tähän toiveeseen kohdistamalla tänä vuonna tukensa Suomen Diabetesliiton perhekerhoille, joille lahjoitetaan kevään aikana 20 hyvinvointistipendiä paikallistoiminnan tukemiseen. Mahtava juttu!

Pääsin myös jututtamaan todella pirteää ja ystävällistä Baba Lybeckiä:

Iloinen Baba Lybeck

Iloinen Baba Lybeck

Millä kengillä Baba meinaa juosta HCR:n?

Baba on aina juossut Asics Ds-Trainereilla, mutta nyt Asicselta on tullut uusi malli, jonka nimeä hän ei nyt muistanut. Ds-trainerin tyyliset neutraalit kengät sopivat Baban mielestä loistavasti hänelle.

Mistä Baban treeniviikko koostui?

Baban treeniviikko koostui juoksusta, ajovastuksella pyöräilystä, uinnista sekä kahvakuulailusta.

Miten Baba huoltaa kehoaan?

Tanssimalla, tanssi on Baban mielestä erinomainen tapa pitää liikkuvuutta yllä sekä loistava rentoutuskeino.

Juokseeko Baba lainkaan maastossa?

Kyllä, melkein kaikki lenkit ovat osittain maastossa.

Baba kertoi myös olevansa vanha pikajuoksija, jonka askel on vahvasti päkiävoittoinen. Baba on alkanut kuitenkin muuttamaan askeltaan nostamalla frekvenssiä sekä lyhentämällä askelpituutta. Projekti alkoi vuosi sitten ja jatkuu edelleen. Tekniikan muutoksen myötä juoksutekniikka on huomattavasti taloudellisempi. Vinkkasin että ASA:lla on hyviä treenivinkkejä tulossa!

Lähteet & Kuvat: Suomen Urheiluliitto

 

Kommentoi

Kommentit