Pitkämäki ja Lemaitre kisasivat keskenään

Viime viikolla piti penkkiurheilijalla kiirettä futiksen EM-kisojen loppuhuipennuksen ja Helsingin yleisurheilun EM-kisojen kanssa. Itse pääsin seuraamaan hyvin ensin mainittua, mutta yleisurheilun seuraaminen jäi harmillisen vähälle omien kiireiden takia. Etenkin Mo Farahin juoksua olisi kutkuttanut päästä seuraamaan livenä. Vaikka en urheilijoita olympiastadionilla nähnytkään, onnistuin silti seuraamaan muutamaan huippu-urheilijaa heidän vieraillessa työpaikassani Intersport Mikonkadulla.

Mikonkadulla kävi viikonloppuna useita urheilijoita, mutta päähuomion varastivat Ranskan pikajuoksutähti Christophe Lemaitren ja keihäsmies Tero Pitkämäen vierailu. Tapahtuman ideana oli saada miehet heittämään tikkaa keskenään ja tämän jälkeen yleisö pääsi haastamaan heidän tuloksensa. Lemaitren joutuessa saapumaan paikalle hieman myöhässä Ranskan pikaviestijuoksujoukkueen harjoitusten takia, jäi pohjatuloksen heittäminen Pitkämäen harteille. Hän päätti jalouttaan heittää tulokseksi 31 pistettä, joka siis jäi muiden tavoitettavaksi. Myöhemmin, kun miesten välinen kisa alkoi, nakkasi pitkämäki kunnioitettavat 44 pistettä, ranskalaisenkin heittäessä mukavat 38 pojoa.

Tämän, viikon kovimman urheilukoitoksen lisäksi Intersportissa oli tarjolla myös tapahtuman hengen mukaisesti Asicsin kenkäklinikkaa ja Footbalancen asiantuntijioita, mutta harvinaisempaa herkkua olivat tarjolla olleet Asicsin yleisurheilukengät. Malleja oli tarjolla moukarikengistä pituushyppypiikkareihin ja itseäni eninten kiinnostaneisiin juoksupiikkareihin. Täytyy sanoa, että Asicsen Japan Thunder 4 oli kyllä varsinaisen taskuraketin oloinen kenkä. Tuollaista tossua olisi mahtava päästä joskus kokeilemaan radalla, jonka jälkeen pitäisikin keksiä uusia tekosyitä hitauteensa.

Yleisesti täytyy tapahtuman todeta olleen varsin onnistunut, koska yleisöä oli päässyt paikalle varsin mukavasti, urheilutähdet olivat itsekin hyvällä tuulella osallistuessaan ja samalla kävijät saattoivat päästä näkemään yleisurheilutähtiä ja tutustumaan harvemmin tarjolla olleisiin tuotteisiin. Tällaisille tapahtumille olisi varmasti kysyntää, mutta seuraavia arvokisoja Suomi saanee odottaa vielä jokusen vuoden. Jääkiekon MM-kisat ovat toki heti seuraavana vuonna, mutta tällöin tuskin urheilutähtiä nähdään muualla kuin korkeintaan kisojen päätteeksi torilla.

Kuvat ja lisätietoa tapahtumasta: www.patrol.fi

Kommentoi

Kommentit