Juoksuexpon antia

Pariisin reissun yhteydessä pääsin tutustumaan Ranskan suurimpaan juoksuexpoon. Pariisin maratonin yhteydessä järjestetty Running Expo kattoi 23 000 neliömetriä ja mukana oli yli 200 näytteilleasettajaa. Expoon oli vapaa pääsy, mutta suurin osa kävijöistä oli Pariisin maratonin osallistujia, jotka kävivät samalla noutamassa juoksunumeronsa. Jos expoon saapui juoksijoiden sisäänkäynnistä, päätyi numeron noudettuaan pian Asicsin suurelle messuosastolle. Osastolla tuli ensimmäisenä vastaan lukuisia eri malleja Marathon de Paris 2013-paitoja. Pelkästään naisten paidoissa oli tarjolla noin 10 erilaista mallia. Lisäksi Pariisin maratonin logolla löytyi mm. mukeja, reppuja, juoksuvöitä ja juoksutrikoita. Osastolta löytyi myös runsaasti Asicsin tuotteita ilman Parisiin maraton-logoja, esimerkiksi kattava valikoima juoksukenkiä. Matkabudjetin olisi siis saanut helposti kulumaan jo tällä osastolla. Niinpä valikoin nopeasti itselleni paidan, yritin olla keräämättä mukaan kovin paljon muuta ja jatkoin matkaa muille osastoille.

[divider_padding]
   runningexpo4
[divider_padding]
Suurin osa esillä olleista juoksuvarustebrändeistä oli tuttuja, isoja merkkejä. Mutta uusiakin tuttavuuksia löytyi, mm. Li-Ning ja Kalenji. Kalenji on ymmärtääkseni ranskalainen brändi ja sen verran paljon logoa näkyi maratonilla, että ainakin Ranskassa kyseinen merkki tuntuu olevan suosittu.
[divider_padding]
Hauska uusi tuttavuus oli RevolWear-juoksupaita. Kyseessä on ranskalainen konsepti eli paita, josta löytyy taskut juomapulloille ja energiageeleille. Erillistä vyötä ei siis tarvita! Idea vaikutti hyvältä, itse olen ainakin hyvin laiska ottamaan juomia pitkille lenkeille mukaan koska juomavyöt ovat usein niin epämiellyttäviä. Ja kisoissa geelit kulkevat yleensä taskussa tai kädessä. Olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan, miltä paita tuntuu juostessa, jos taskut ovat täynnä juomapulloja ja geelejä.
[divider_padding]
runninexpo3
[divider_padding]
Samaan teemaan liittyi myös OVERSTIM.s-geelit. Geelit olivat kätevissä tuubeissa, jotka olivat pienempiä kuin useimmat markkinoilla olevat geelit ja niihin oli saatavilla näppärän oloinen vyö, johon geelit sai pystyyn pieniin lokeroihin. Idea vaikutti hyvältä ja aika paljon näitäkin näki maratonilla. En tutustunut tarkemmin geelien sisältöihin eli minulle ei selvinnyt, onko pienissä geeleissä saman verran energiaa kuin muiden valmistajien isommissa tuotteissa. Lähinnä minua kiinnosti tuo geelien kuljettaminen. Myöhemmin saatte lukea omasta kamppailustani geelien kanssa Pariisin maratonilla.
[divider_padding]
Kenkiin en tullut kovinkaan paljoa perehtyneeksi. ASAssakin esillä olleita Skechersin värikkäitä juoksujalkineita kävin toki hieman hiplailemassa. Vaatteisiin sitten tutustuin vähän paremmin ja näkemäni perusteella sanoisin, että juoksumuodissa keltainen on nyt in. Ainakin Asicsin ja Adidaksen osastoilla keltaista oli tarjolla paljon ja tuotteet näyttivät liikkuvan hyvin. Mutta värikkäimmät tuotteet löytyivät toki Puman osastolta, kuten yleensäkin. Kuvassa olevaa Puman retrohenkistä juoksuasua en kyllä maratonilla nähnyt.
[divider_padding]
runningexpo2
[divider_padding]
Näytteilleasettajien joukossa oli suuri määrä maratoneja ja muita juoksutapahtumia. Suurin osa oli eurooppalaisia tapahtumia, mutta esillä oli tapahtumia myös muualta maailmasta. Mukana oli mm. Jakartan, Quebecin, Hampurin, Dublinin, Valencian, Firenzen, Pekingin, Lanzaroten ja Barcelonan juoksutapahtumia. Itselleni uutta oli, että Atlantin takana erittäin suosittu Rock’n’Roll-maratonsarja on rantautunut myös Eurooppaan. Vuonna 2013 järjestetään kuusi Rock’n’Roll-maratonia tai puolimaratonia eri puolilla Eurooppaa. Näiden maratonien erikoisuutena on reitin varrella joka maililla soiva elävä musiikki ja konserttitapahtuma maalialueella.
[divider_padding]

Näytteilleasettajat olivat huomioineet, että joskus triathlonharrastajat saattavat juosta maratonin ilman, että sitä edeltää uinti- ja pyöräilyosuudet. Triathlonin näkökulmasta messuilta löytyi ainakin kisa-asuja, tietoa Ranskassa järjestettävistä triathlonkisoista, numerovöitä, uintivarusteita ja -asuja.

Kommentoi

Kommentit