Finntriathlon täyttää ensi kesänä 30-vuotta!

Finntriathlon juhlii ensi kesänä 30-vuotissynttäreitään. Ylivoimaisesti Suomen suurin triathlontapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa 1983. Tämän jälkeen useat suomalaiset terämiehet ja naiset ovat vuodattaneet tuskan hikeä Joroisten legendaarisissa maisemissa. Finntriathlonin pääkilpailu on puolimatka, jossa uidaan 1,8km, pyöräillään 90km ja juostaan 21,1km.

Järjestäjän kotisivujen mukaan 28. Finntriathlon tulee olemaan ainutlaatuinen jännitysnäytelmä, jossa paremmuudesta kilpailevat niin kansainväliset triathlonhuiput, kuin itseään vastaan taistelevat kuntoilijat. Osallistujamäärät ovat olleet huimassa kasvussa, viime kesänä osallistujia oli jo yli 1000. Ei tarvitse mennä kuin muutama vuosi taaksepäin, jolloin Valvatuksen uintipaikalla oli hyvin tilaa osallistujamäärän ollessa vain muutama sata.

Osallistujamäärien kasvaessa järjestäjien pitää kehittää jatkuvasti tapahtumaa. Ensi kesänä tapahtuma ajoittuu heinäkuun kolmannelle viikonlopulle. Kilpailussa on siirrytty kansainväliseen käytäntöön, jossa osallistujat jaetaan ryhmiin ikäluokkien mukaan. llmoittautuminen on avattu ja osallistumismaksu henkilökohtaiseen sarjaan 31.12.2012 saakka on 90€. Tämän jälkeen osallistumismaksu nousee porrastetusti.

Kuvat ja lähteet: Finntriathlon

 

Kommentoi

Kommentit