Espoon rantamarathonin puolikas neljän juoksijan silmin

Ensimmäistä kertaa palkintopallilla!

Lähdin juoksemaan Rantapuolikkaan, koska se sopi hyvin Vantaan Maratoniin tähtäävään treeniohjelmaani. Kisojen väliin jää hyvä kolmen viikon viimeistelyjakso. Vantaalla tavoite on juosta 4:00min/km keskivauhtia, joten puolikkaalle tavoite asettui 1h20min ajan alittamiseen, joka olisi samalla oma ennätykseni. Ja se onnistui! Loppuaika 1:19:39 (http://app.strava.com/activities/83865150) tuotti vielä kaiken lisäksi ensimmäisen vierailuni palkintopallille. Juoksu sujui aivan loistavasti, reitti oli todella kiva juostava ja matkan varrella oli ihmisiä kannustamassa. Siis ei vaan seisomassa, vaan oikeasti kannustamassa. Niin hyvä fiilis jäi tapahtumasta, että ensimmäinen Ranta-kisani ei varmasti jäänyt viimeiseksi!

Tommi_holmgren_espoon_rantamarathon

Tommi

Espoossa asuntoja katselemassa

Lähdin Espooseen juoksemaan keskellä maratonharjoitteluni kovinta vaihetta, joten torstain lepopäivä sekä perjantain suklaa- ja karkkiähky saivat toimia keventelynä ja kisavalmisteluina. Tavoitteeseeni kuitenkin pääsin, kun kelloni pysähtyi aikaan 1.33.40. Järjestäjien tarjoama bruttoaika oli 12 sekuntia huonompi. Nettoaikaahan ei tänä vuonna puolimaratonin ensimmäisen lähtöryhmän juoksijoille tullut. Muuten hyvin sujuneen kisan raportti on ikävä aloittaa valituksella, mutta eikös varasysteemit ole juuri siksi olemassa, että ne toimivat ensisijaisen systeemin kaatuessa. (à la varaluistinten varaluistimet.)

Muuten kisa oli hyvin järjestetty. Pääsin reteästi kävelemään vielä neljä minuuttia ennen lähtöä omaan lähtöryhmääni, joka oli suhteellisen edessä. Liikenteen ja juoksijoiden ohjaus sujui hyvin, juotavaa oli tarjolla sitä haluaville riittävästi ja maalissa tarjoilut olivat makuuni riittävän hyvät. Erityismaininta juomapullosta maalissa, tämä jää varmasti juoksijoille paremmin käyttöön kuin vastaavan tuotteen tarjoaminen tavallisessa myymäläpullossa. Omaan miinuslistaani lisättäköön se, että kerrankin kun olisin ollut kahvinnautintakunnossa, en sitten muistanut ottaa sitä.

Jarno Mehtiö Espoon rantamaratonin puolikkaalla. Kuva: www.pasisalminen.com

Näin hyvävointisen näköinen ja unohtaa kahvin.

Puolikkaan reitti oli varsin juostava, vaikkei toki niin tasainen kuin jossakin on annettu ymmärtää. Mäet eivät olleet kovin jyrkkiä tai pitkiä, mutta yhtä kaikki mäkiä ne olivat kuitenkin. Muistini mukaan ensimmäiset noin kuusi kilometriä juostiin asvaltilla isojen teiden varsilla, ennen kuin siirryttiin ihastelemaan rantalukaaleja ja -maisemia. Tässä kohta alusta vaihtui pääosin hiekaksi, ajoittaisia mukulakiviä ja asvalttia lukuun ottamatta. Lopussa puolestaan oli taas asvalttia ja kivetystä Keilaniemen ja Otaniemen suunnalla. Toiveita reitille olisi jyrkkien mutkien vähentäminen, etenkin alamäkien alla. Voin myös kuvitella lopussa olleiden pienten rantakallioiden olevan märkinä mukavia maratoonareiden väsyneille jaloille.

Kannustusta reitillä oli ajoittain hyvin ja välillä oli hieman hiljaisempaa. Minulle, kuten monelle muullekin, jäi mieleen eurooppaministeri Alexander Stubbin kannustus noin 15 kilometrin (maratonilla 36 km) kohdalla. En kuitenkaan osannut hyödyntää hänen ilmoittamaansa parin kilometrin loistavaa baana juoksussa

Erityiskiitokset pitää antaa vapaaehtoistyöntekijöille, koska ilman heitä tämänkaltaisia tapahtumia ei voisi järjestää. Kiitos!

-Jarno

Ennätysvauhtia Espoossa!

Lähdin Espoon puolikkaalle ”high hopes, low expectations” -fiiliksellä, sillä kisaa edeltävä ajanjakso ei ollut valmistautumisen kannalta optimaalinen, mutta toisaalta elättelin toivetta siitä, että kello pysähtyisi alle 1:50 ja sitä kautta voisin paketoida juoksukauden rantareitille.  Kun sitten maalissa oma kello pysähtyi aikaan 1:46:19 ja myöhemmin tarkistettu bruttoaika 1:46:57 varmistui, on sanomattakin selvää, että fiilis oli korkealla.

Kisajärjestelyt toimivat puolikkaan ensimmäiseltä lähtöryhmältä puuttuvaa nettoaikaa (!) lukuun ottamatta hyvin. Reitti ei ole nopein mahdollinen, sillä vaikka pitkät ja jyrkät ylämäet puuttuvat, löytyy lyhyempiä mäkiä reitin alkupuolelta riittämiin. Juomapisteitä on useita ja juoksijan näkökulmasta olisi hyvä, jos vapaaehtoiset huutaisivat vielä selkeämmin, missä on vettä ja missä urheilujuomaa, nyt oli hieman epäselvää se, mihin kohtaan kannattaa juosta muki hakemaan. Maalissa huolto oli kattava, ruuhkaa ei ollut ja tarjolla oli sopivasti sekä syötävää että juotavaa. Kannustusta riitti koko matkalle niin katsojien kuin toisten kilpailijoiden taholta, joten siitä erityismaininta.

Kaiken kaikkiaan Espoon Rantapuolikas oli hieno kokemus ja kuuluu ehdottomasti myös tulevan vuoden kisasuunnitelmiin!

 

Maalissa hymy oli herkässä, ennätys on aina ennätys!

Maalissa hymy oli herkässä, ennätys on aina ennätys!

-Heidi

Heimoilua Espoon rantapuolikkaalla

Oma tavoitteeni oli alunperin juosta Espoossa uusi puolikkaan ennätys Tommin kanssa ja alittaa näin 1:20:n ”haamuraja”, mutta viikon sairastelu johti lopulta siihen, että tavoite vaihtui adidaksen heimo21:n koutsin, Tommyn, kirittämiseen. Kisa oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että en joutunut juoksemaan kisaa kovaa, minkä takia oletin, että kilpailullinen aspekti olisi loistanut poissaolollaan. Kuitenkin heti lähtölaukauksesta lähtien elin kisaa Tommyn juoksun kautta ja mikä kisa siitä tulikaan. Ja kuinka onnellinen olinkaan, kun Tommy saavutti maaliviivan ajassa 1:54 ja risat! En ole ikinä nähnyt niin loistavaa taistelua kuin mitä Tommy esitti kisan aikana! Eli kiitos Tommy, että pidit pään kylmänä ja hoidit homman kotiin.

Kuva: pasi salminen

Muutenkin kisa oli tapahtumana mitä parhain, lukuun ottamatta ajanottosekoilua sekä juomapisteiden sijoittelua, joka ajoittain hankaloitti juoksua. Kapeaan mutkaan kun ei kannata laittaa juomapistettä, koska osa juoksijoista haluaa kävellä juodessaan, mikä aiheuttaa luonnollisesti ahtaassa paikassa pullonkaulan. Muuten kisa oli todella hauska ja nautin siitä, että pääsin kerrankin juttelemaan rauhassa muiden juoksijoiden kanssa ja jopa vastailemaan muutamaan kenkäkysymykseenkin. Homma oli niin hauskaa, että päätin lähteä vielä kirittämään osaa heimolaisista Vantaan puolikkaalle muutaman viikon päästä.

Kommentoi

Kommentit