Nike+ FuelBand SE – Aktiivisuusmittarin uusi versio

Kirjoitimme viime vuonna ihmisen aktiivisuustasoa mittaavan Nike+ FuelBandin julkaisusta. Ranneke mittaa ja antaa pisteitä käyttäjän toiminnasta päivän aikana. Ideana on tarjota käyttäjälle tilaisuus saada tietoa sekä urheilun että hyötyliikuntansa kokonaistasosta ja innostaa ihmisiä liikkumaan.

Nyt tästä aktiviteettikalkylaattorista on julkaistu uusi versio, Nike+ FuelBand SE. Tuunauksen kohteeksi joutuivat sekä ulkonäkö että toiminnallisuus.

Nike_FuelBand_SE_6

Merkittävin uudistus lienee mahdollisuus päästä nimeämään eri suorituksia suoraan FuelBandista tai applikaatiosta. Näin käyttäjä voi tarkemmin seurata eri lajien vaikutusta polttoaineensa kerääntymiseen. Tarkempaa tietoa on myös luvassa liikunnan intensiteetistä, kun pisteiden kerääntymistä voi tutkailla minuuttien tarkkuudella. Ja jotta tarkennukset eivät koskisi ja innostaisi vain tilastoniiloja, on Nike myös lisännyt erilaisia tavoitteita saavutettavaksi.

Niken tapauksessa lisäpanostus liikunnan sosiaaliseen puoleen ei ollut yllätys. Ryhmien perustaminen Niken omaan applikaatioon ja siellä toisten kannustaminen sekä omien suoritusten esittäminen on lisätty, samalla kun tietojen jakamista muihin sosiaalisen median kanaviin on helpotettu.

Nike_FuelBand_SE_2

Ja joku tylsä insinööri on myös keksinyt lisätä rannekkeeseen helpomman kellonajan tarkistamisen.

Vaikka en itse ehkä kuulukaan FuelBand SE:n tärkeimpään kohderyhmään, voin hyvin yhtyä Joonaksen aiemmin kirjoittamaan kommenttiin vastaavanlaisista tuotteista:

Itse näen — aktiivisuusmittareissa mahdollisuuden parantaa kansaterveyttä. Jos mietitään, että — ihminen saa tosiaan mahdollisuuden seurata aktiivisuuttaan helpolla tavalla ja tuunata sen kautta sitten sitä oikeaan suuntaan ja vähentää näin esimerkiksi sairauspoissaoloja ja parantaa hyvinvointiaan niin sehän on vain positiivinen asia. Ja toinen asia on se, että ihmiset haluavat mitata entistä enemmän omaa elämäänsä ja varsinkin urheilusuorituksiaan, oli taso mikä tahansa.

Yleisemminhän Nike+ FuelBand SE on yksi osa Niken pyrkimystä laajentaa omaa Nike+-ekosysteemiään. Ideana on tarjota urheiluvarusteiden ja -vaatteiden avulla käyttäjilleen lisätietoa ja -kannustusta. Teknologian puolella tähän kuuluu rannekkeen lisäksi  jatkuvasti kehittyvä mobiiliapplikaatio. Vaatteissa tämä tarkoittaa konkreettisimmillaan kenkien pohjassa olevaa koloa Nike+-palikalle, jolla voidaan seurata vauhtia ja askelfrekvenssiä. Tämän lisäksi Nikellähän on tarjota myös esimerkiksi sykemittari eli suhteellisen kokonaisvaltaisesta urheiluvalmistajasta voidaan puhua. Ja eiköhän Niken resursseilla näitä kaikkia saada vielä kehitettyäkin, mikäli vain kiinnostusta löytyy.

Loppuun asti lukeneille joudun kuitenkin kertomaan huonoja uutisia. Ranneke julkaistaan marraskuun 6., mutta ainoastaan USA:ssa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa. Mutta eiköhän tämän saa tilattua netin kautta tai sitten innostuneiden pitää pyytää jotakuta matkalaista tuomaan moinen itsellensä tuliaiseksi, 149 dollarin hintaan. Olisi kyllä hauskaa tietää, miksi Nike ei julkaise tätä laajemmin.

Kuvat ja lisätietoa: Nike

Kommentoi

Kommentit