SkiExpo 2013 – katsaus rinnekeskuksiin vol. 2

Heidi ja Riku kiersivät SkiExpossa suomalaisten rinnekeskusten osastoja ja kysyivät, mikä tekee juuri heidän keskuksestaan erityisen ja vierailemisen arvoisen. Sarjan ensimmäinen osa löytyy täältä.

Ukkohalla

Ukkohallassa on kaudella 2013-2014 oivallinen mahdollisuus tutustua lomakoteihin kun viikoilla 8, 9 ja 10 järjestetään Lomakoti Messut. Tarkoitus on esitellä paitsi lomakoti rakentamista, myös inspiroida ihmisiä rakentamaan ja sisustamaan yleisellä tasolla. Ukkohallassa on myös paljon uusia aktiviteettejä, joilla lomasta saa irti entistä enemmän. Yhtenä mainitsemisen arvoisena uutuutena on keilaus mahdollisuus.

ukkohalla

Saariselkä

Suomen aina saamelaisalueella sijaitseva Saariselkä tarjoaa loistavat hiihtoladut sekä monipuolisen kattauksen rinteitä. Tiiviissä keskuksessa palvelut ovat lähellä eikä niiden tavoittamiseen tarvita välttämättä autoa. Saariselkä on myös ylpeä useista kunniamainintoja saaneista ravintoloistaan, joissa lomaan voi yhdistää myös kulinaarisen puolen. Tapahtumista kannattaa tsekata ainakin Kaamos Jazz marraskuussa ja Tunturiblues tammikuussa.

Saariselkä

Koli

Koli on saanut vuonna 2013 arvostetun vuoden hiihtokeskuksen tittelin. Kolin rinteiden valttina on Etelä- ja Keski-Suomen suurin korkeusero, jonka turvin rinteistä on saatu pitkiä ja paremmat laskijat löytävät myös haastavia rinteitä. Vuoden hiihtokeskustitteliä ja rinteiden 75-vuotista historiaa juhlitaan Talven Juhlassa 24.-26.1.

koli

Riihivuori

Riihivuoresta löytyy monipuolinen valikoimarinteitä keskeiseltä sijainnilta Suomessa. Riihivuoressa on panostettu Axess –lippujärjestelmään, joka mahdollistaa saman etäluettavan lipun lataamisen eri keskuksissa. Uutuutena on Riihiviikko, jonka tarkoitus on pidentää keskuksen tapahtumia myös hiihtolomaviikkojen jälkeen. Viikolla 11 onkin luvassa monipuolisesti tapahtumia rinteessä suksitestien ja muiden muodossa.

riihivuori

Sappee

Sappee avaa tällä kaudella ainutlaatuisen uutuuden, Lasten Alppiseikkailun. 500 metrisellä radalla lapset pääsevät tutustumaan eri alppilajeihin. Rinne alkaa crossi-osuudella, joka vaihtuu jouhevasti freestyle-pätkään. Tämän jälkeen rinteeseen tulee pehmeitä lapsille sopivia pujottelutolppia ennen kuin lasketaan pehmustettuun syöksylaskutunneliin. Tämä huikelta kuulostava seikkailu valaistaan energiatehokkailla led-valoilla, joilla tunnelma saadaan kattoon. Sappee on myös tunnettu parkkikeskus, jossa löytyy omat parkit aloittelijoille kuin kovemmillekin laskijoille. Freestyle kausi huipentuu Finnish Openiin helmikuussa.

sappee

Ellivuori

Ellivuori panostaa perheisiin. Ellivuoresta löytyy oivallisia rinteitä, joissa lapsen on helppo nauttia päivästä. Toki rinnevalikoimaa löytyy myös perheen vanhemmille. Hyvän sijaintinsa puolesta Ellivuori on myös tärkeä keskus koululaisryhmille ja etenkin panostuksen vuokraamon tehokkuuteen tekevät siitä loistavan valinnan ryhmille. Jopa 300 koululaista voidaan puskea vuokraamon läpi rinteeseen parissakymmenessä minuutissa.

ellivuori

Sveitsi

Sveitsi Hyvinkään kupeessa on loistava päiväkeskus pääkaupunkiseudulla asuville. 30 minuuttia kehä kolmoselta ja olet perillä hienojen rinteiden äärellä. Myös Sveitsi on panostanut uuteen Axess –lippujärjestelmään, joka monipuolistaa mahdollisuutta asioida eri keskuksissa. Telemark –harrastajille suunnattu Vapauta Kantapäät –tapahtuma järjestetään heti helmikuun kärkeen 1.-2. päivä.

sveitsi

Ylläs

Perinteikäs Ylläs on täynnä tapahtumia ja aktiviteettejä kaudella 2013-2014. Ylläs panostaa vahvasti suosiotaan kasvattaneeseen revontulimatkailuun. Tänä vuonna katuvalot sammuvat Ylläksellä jo kello 22, jotta revontulista pääsee nauttimaan täysin siemauksin. Mobiili appi Ylläs Aurora myös ilmoittaa kun revontulia on havaittu ja näin vähentää päivystämisen määrää. Myös lumikenkäily nostaa päätään ja Ylläs onkin täynnä helposti lähestyttäviä merkittyjä reittejä. Näin hienosta lajista pääsee nauttimaan ilman pelkoa eksymisestä.

Yllas

Kommentoi

Kommentit