ASA Goes SkiExpo: Kolmannen päivän varustepoimintoja

Heidi

Ski Wax Vauhti -suksivoiteet

Ski Wax Vauhti -osastolla Simo-Viljami Ojanen antoi pari varmaa vinkkiä (kunto)hiihtäjän luistovoiteluun.

Electrofit-urheiluvalmennusyrityksessä ja Kalle Sportissa työskentelevän hiihtovalmentajan ja -asiantuntijan mukaan voitelusta on turha tehdä rakettitiedettä, sillä muutamalla perusvoiteella onnistuu jokainen hiihtäjä.

Suksien pohjustus sekä huolto 300 km välein kannattaa teettää ammattilaisella, ja välissä luistovoiteluun helpoin ja kätevin ratkaisu on ”nappi” eli fluoripuriste, jota käytetään pikaluiston lisänä. Fluoripuristeet ovat monikäyttöisiä ja riittoisia voiteita, yhdellä napilla voitelee sata paria suksia.

Ski Wax Vauhdilla on saatavilla kolmea eri nappia, joista pakkaskelin (-6c…-20c) nappi sopii myös etelän vesikeleille.

#skiexpo2013:ssa Simo-Viljami Ojasen voiteluvinkkejä kuuntelemassa. #skiwaxvauhti #hiihto #kallesport #nappi #asaskiexpo #arcticsportaddicts

Tuukka

SMI ilimité

Mielenkiintoinen yhden naisen yritys, SMI ilimité, valmistaa käsintehtyjä lasketteluvaatteita Tampereella sijaitsevassa pienessä ateljeessa. Luonnonmateriaaleja suosiva yritys pyrkii tuomaan lasketteluvaatetukseen uudenlaisen näkökulman.

smi-ilimite

Jarno

Kjus Blade -laskettelutakki

Kun ihmisellä tulee lämmin, kääritään ensireaktiona usein hihat, koska keho pyrkii poistamaan ylimääräistä kuumuutta juurikin käsistä. Tätä ideaa hyödyntää myös norjalainen urheilumerkki Kjus  Blade-laskettelutakissaan. Hihassa olevien ilmastointitaskujen avulla voidaan kehon lämpötilaa säätää kätevästi, ilman että keskivartaloa tarvitsee paleltua.

Muita takin ominaisuuksia ovat käytetyn materiaalin hyvä hengittävyys, vedenpitävyys ja joustavuus.Osoituksena takin toimivuudesta se palkittiin alkuvuonna Ispo-awardseissa, joten hyvästä tuotteesta pitäisi olla kysymys. Toki niin 1 500 euron hintaisen takin sietääkin olla.

#kjus blade jacket #skiexpo2103:ssa. Suhteellisen tekninen rotsi. #asaskiexpo #arcticsportaddicts

 

Kommentoi

Kommentit