Omegawave – Messutestit

Saimme muutama viikko sitten testiin elimistön palautumista ja valmiustasoa mittaavan Omegawaven kuluttajapuolen laitteen. ASA:n puolella laitetta testaa neljä urheilijaa, mutta päätimme tehdä vielä messujen aikana pienen demon Erlingin kanssa. Suunnistaja/pyöräilijä/juoksijaa Erlingiä testattiin GoExpo 2013 -messuilla lauantaina sekä sunnuntaina ja tuloksia peilattiin sitten hänen viikonlopun harjoitteluunsa. Ohessa Erling kertoo miten on viikonloppuna treenannut.

Omegawave mittaus GoExpoilla

Omegawave mittaus GoExpoilla

I tested Omegawave on Saturday and Sunday in GoExpo 2013 and here’s a short description of the trainings through the weekend from friday to sunday

Friday 20:00

I did a test run with adidas energy boost running shoes. Training was indoor interval training, in Liikuntamylly’s track. I did  3 sets of 5x 100 meter sprints 200/400 meter jogging between each interval.

  • Time: 1h 15 min
  • Average heart rate: 132
  • Peak heart rate: 172

Saturday 1300

ArcticSportAddicts GoExpo 2013 easy run Pasila – Central Park – Seurasaari – Pasila. 11 km.

  • Time: 1h 3 min
  • Average heart rate : 124
  • Peak heart rate: 147

Sunday 08:30

Morning run medium/high intensity Pasila – Arabia – Valilla – Pasila. 5 km.
  • Time 21 min 40 sek.
  • Average heart rate : 148
  • Peak heart rate: 174

First measurement Omegawave Saturday 15:30:

A few hours after training and after having lunch. My legs did not feel recovered after fridays training, but the pace and also the time/distance for the running before the test seem to work well for recovery training.
Testi sujui hyvin ja helposti. Vaikka mittaus tehtiin vain hetki messujuoksun jälkeen niin tulosten perusteella Erlingin palautuminen oli sujunut hyvin, ja hän oli erinomaisessa kunnossa uuteen harjoitukseen. Kuten hän itse mainitsikin lenkki oli suhteellisen lyhyt (11km) ja rauhallinen joten se toimi hyvin palauttavana harjoituksena.
Omega
 

Second measurement Omegawave Sunday 1230:

My Sunday morning run was done with higher intensity than Saturdays training. It was still only a 5 km run, keeping the pace 20-30 seconds slower than race pace. After breakfast I have been around in GoExpo. Comparing to Saturday I can feel the morning training was more exhausting. Pain in my legs yesterday after Fridays interval training is much better.
Mittaustulokset olivat sunnuntainakin hyvät vaikkei palautuminen ollut niin hyvä kuin lauantain mittauksessa(Very Good). Ei pelkästään jatkuva seisominen messuilla, mutta myös jatkuva skarppina oleminen, lukuisten ihmisten kanssa jutteleminen sekä edellisten päivien treenit vaativat näköjään veronsa.
Laite toimii erinomaisena ¨peilinä¨omille tuntemuksille. Ikinä ei saa unohtaa omaa intuitiota. Mikäli Omegawave kertoo samankaltaisen tuloksen kuin oma sen hetkinen olo tuntuu niin on helppo oppia luottamaan omiin tuntemuksiinsa. Joskus on vain levättävä. Helposti puskemme läpi väsymyksen vain sen takia koska treeniohjelma näin sanoo. On hyvä olla edes jonkinlainen ¨auktoriteetti¨ kertomassa ja tukemassa lepoa tai sitten kannustamassa koviin suorituksiin. Jos mittaustulokset kertovan sinun kehosi olevan erinomaisessa kunnossa täysin palautuneena niin onhan se mukava hyvällä omallatunnolla lähteä urheilemaan!
GoExpoilla suoritettu Omegawave mittaus

GoExpoilla suoritettu Omegawave mittaus

Kommentoi

Kommentit