Katsaus GoExpon pyöräilytarjontaan

Jaakko ja Riku kävivät tutustumassa Go Expo – messujen pyöräilytarjontaan ja jututtivat eri merkkien edustajia. Seuraavassa parhaita paloja kierrokselta. Jokaisella osastolla esittelijöitä pyydettiin nostamaan esille muutamaa tyylikäs tuote pyöräilymaailmasta.

Feltin osastolla esiteltiin kahden eri merkin pyöriä: Feltin oma mallisto sekä täysin uusi suomalainen Evon – merkki. Evon on uusi tulija pyöräilymarkkinoilla. Valikoimasta löytyy perusfillaria, cyclocrossari ja 29 ”katumaasturi” Osastolla nostettiin esille Feltin uusi B12 – triathlonmalli, jonka geometrioita on hieman muutettu aikaisemmista. Malli on myös UCI:n (kansainvälinen pyöräilyliitto) hyväksymä ja sillä voi osallistua UCI:n alaisiin kilpailuihin. Kuvaan päätyi Evon 29er, yhdeksällä Deore-vaihtella.

Ridleyn osastolla cyclocrossit olivat vahvasti esillä. Belgian ylpeys tunnetaan usein cyclomaailmasta, jossa Ridleyn pyörillä on voitettu useita maailmanmestaruuksia. Esillä oli myös Andrea Graipelin työkalu, tyylikäs Noah Fast kilpuri, josta saa pulittaa kaupassa vajaat 10 000 euroa.

Saksalaisella Rosella oli myös oma esittelypiste messuilla. Rose on monelle hieman tuntemattomampi merkki. Keski-Euroopassa merkki on kuitenkin varsin tunnettu ja konsepti perustuu netin kautta tehtäviin tilauksiin. Saksassa sijaitsee iso varasto, jonka kautta tuotteet tilataan ympäri maailmaa. Kaikki tuotteet kasataan vasta tilauksen jälkeen. Toimitusajat Suomeen ovat tällä hetkellä noin 3-4 viikkoa. Rosen uusi Geon – malli oli piristävä uutuus maantiepyöräilyyn. Hinnat vaihtelevat noin 2000-5000 euron välillä riippuen komponenteista. Myös levyjarrut olivat löytäneet Rosen maantiepyöriin.

Suomen Polkupyörätukku myy jatkossa ainoana kauppana itävaltalaista KTM-merkkiä. Samalla polkupyörätukku ottaa selkeän askeleen ylöspäin myydessään laadukasta uutta merkkiä. KTM – merkillä on ensi kaudella oma talli Suomessa Elite-luokassa. Mallistosta löytyvät huippupelit niin maantie kuin maastopyöräilyyn.

Giantin osastolla oli esillä uusi Propel runko, jonka sanotaan olevan maailman nopein aerodynaaminen runko. Tätä asiaa toki korostetaan lähes jokaisella osastolla. Malli tulee kuluttajien saataville vasta kaudella 2014. Mielenkiintoinen uutuus oli myös Giantin Avaii, joka on maantiepyörän ”kevyt” versio. Se on runkogeometrialtaan hieman maantiepyörää leppoisampi ja muutenkin soveltuvampi myös jokapäiväiseen käyttöön. Osastolla haluttiin nostaa esille myös uusi Trance täysjousto, joka on menestynyt hyvin myös testeissä. Hinta hieman yli 2000 euroa.

Amerikkalainen Trek oli myös esillä messuilla lajalla maantie- ja maastopyörämallistollaan. Edustajat nostivat esille kaksi Superfly-maastopyörämallia, jonka tuotekehitykseen on käytetty todella paljon aikaa. Lopputulos on erittäin tyylikäs ja runko on todella kevyt. Saatavilla on täysjousto- tai jäykkäperämallit. Trekin erikoisuus on myös Trek Project One, jonka kautta kuluttaja voi kustomoida oman rungon omien väritoiveiden mukaisesti.

Merida on tunnettu maastopyöristään ja kuten moni muukin, myös Merida lanseeraa 2013 29 tuumaiset täysjoustofillarit. Samassa uusiksi menee myös maantiepyörämallisto, jonka ottaa käyttöönsä myös Lampre-Merida talli Tour de Francelle.

Shimano oli myös messuilla esillä omalla osastollaan. Osastolla esiteltiin mm. uutta Dura-Acen osasarjaa, uusia pyöräilykenkiä sekä Pearl Izumin laajaa vaatemallistoa. Pearl Izumi tekee entistä vahvemmin tuloa myös juoksumarkkinoille ja esillä olikin uusia juoksukenkiä. ASA on uutisoinut aikaisemmin keväällä aktiivisesti Shimanon ja Pearl Izumin uutuuksista. Lisää tietoa saat Joonaksen tulevasta postista.

Kommentoi

Kommentit