G-form suojat – joustavaa mutta kovaa suojaa

Hommahan vaan on sellainen, että melkein laji kuin laji, jossain vaiheessa kolahtaa ja sitten sattuu. Yhä useampiin lajeihin onkin saatavilla erilaisia suojia kypäristä selkäpanssareihin ja niin pois päin, joilla voidaan välttyä vakavammilta loukkaantumisilta tai ainakin nopeuttaa paluuta lajin pariin.

G-form tuotteita voidaan käyttää kattavasti useissa lajeissa.

G-form tuotteita voidaan käyttää kattavasti useissa lajeissa.

GoExpo messuilla kävimme nopeasti tutustumassa Suomen markkinoilla uusiin G-Form -suojiin, jotka on valmistettu pehmestä ja taipuisasta materiaalista, joka kuitenkin iskun vastaanottaessaan kovettuvat nopeasti suojaamaan. Maahantuojan mukaan G-Form suojat blokkaavat jopa 90% iskuenergiasta. Tätä esiteltiin näppärästi pudottamalla keilapallo m&m’s pussin päälle siten, että välissä oli ohut kerros G-Form -materiaalia ja kappas! karkithan pysyitvät kuosissa.

G-form säärisuoja on joustava ja istuva

G-form säärisuoja on joustava ja istuva

G-Form suojia voidaan käyttää normaalisti lajeissa, joissa yleensäkin suojia käytetään. Olka- ja kylkisuojilla varustettua paitaa voidaan käyttää esim. jenkkifutiksessa jne. ja polvisuojia vaikka lonkkari-hommissa. Mielenkiintoiselta futaajan näkökulmasta vaikuttivat säärisuojat, joita jo ilmeisesti Suomessakin käytetään kuninkuuslajissa, mutta pehmeän materiaalin kyky estää säärtä taipumasta epäilyttää. Vaikka tietysti siitä voidaan olla montaa mieltä käytetäänkö suojia itseä vai tuomaria varten.

G-Formin valikoimassa on myös samaisesta materiaalista valmistettuja suojia puhelimelle, tabletille ja tietokoneelle.

Kommentoi

Kommentit