Asa kävi GoExpossa tutustumassa liikunta-alan koulutus- ja valmennusyritykseen Trainer4You:hun.

ASA kävi kurkistamassa ja haastattelemassa Trainer4You:n messuporukoita GoExpossa. Trainer4You:n kouluttaja ja itsekin yrityksessä kouluttautunut Ari Langinkoski kertoi, että Trainer4You:n Personal Trainer koulutukselle on myönnetty ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä European Health and Fitness Assosiationin akkreditointi. EHFA on Euroopan liikunta-alan kattojärjestö ja akkreditointi myönnetään koulutukselle, joka täyttää EHFA:n määrittelemät standardit, niin koulutussisällön, kuin oppimistulostenkin suhteen.  Standardoitus koulutus on takuu ammattitaidosta kyseisessä tehtävässä.

Traineryou

Ennen hyväksyntää EHFA:han Trainer4You teki itselleen laatujärjestelmän. Laatujärjestelmä takaa,  että koulutusohjelma täyttää kaikki EHFA:n vaatimukset ja että jokainen Trainer4You:n kouluttama Personal Trainer on oppinut vaaditut asiat ja osaa käyttää niitä myös käytännössä.

Personal Trainereiden joukossa on pitkään vallinnut hämmennys siitä, että lähes kuka tahansa on voinut ilman minkäänlaista koulutusta kutsua itseään Personal Traineriksi, koska ammattinimikkeenä sitä ei ole mitenkään suojattu. EHFA:n standardit ratkaisevat tämän haasteen, sillä asiakas voi nyt olla varma siitä, että häntä valmentava Trainer4You:lta valmistunut Personal Trainer on läpäissyt kaikki vaadittavat koulutukset ilman sen suurempaa taustaselvitystä.

Lisäksi EHFA pitää yllä myös rekisteriä koulutetuista Personal Trainereistä, jotka ovat liittyneet kunto- ja terveysliikunta-alan ammattilaisten rekisteriin Erepsiin.  Erepsiin hyväksytään vain EHFA -koulutusstandardit täyttävän koulutuksen suorittaneet henkilöt.  Tulevaisuudessa Suomessa asuvat Personal Trainer asiakkaiksi haluavat voivat etsiä heille lähinnä olevan ammattilaisen kätevästi erepsin sivuilta.

Personal Trainereiden lisäksi Trainer4You kouluttaa myös mm ravintovalmentajia ja kahvakuula-ohjaajia.

Kommentoi

Kommentit