Eveliina messuilla – Part 2: Extreme Run

Kävin tutustumassa Extreme Run:in ständillä tapahtumaan, sillä mietin jo vuosi sitten tapahtumaan osallistumista. Viime vuonna tämä jäi kuitenkin vain ajatuksen tasolle, katsotaan miten käy tänä keväänä.

Extreme Run on siis juoksutapahtuma, jossa juostaan 16 kilometrin pituinen rata. Erikoisen juoksukilpailusta tekee se, että radalla on erilaisia esteitä ja lisäksi juoksutapahtumaan voi pukeutua normaalien juoksuvaatteiden sijaan jotenkin hauskasti.

Tapahtuman nettisivuilla kilpailua kuvaillaan näin:

”Saksassa kertalaakista ilmiöksi noussut extremerun formaatti toteutettiin ensikerran Suomessa toukokuussa 2010. Ensikerrasta suuren suosion saanut tapahtuma tuli suomeen jäädäkseen, niinpä  2011 Vantaan Hakunilan urheilupuistoon rakennettiin entistäkin rankempi ja haastavampi 16 kilometrin Via Dolorosa joka tarjosi kovemmallekkin kestävyysurheilijalle haasteita. Radalla oli mm yli kymmenen metriä korkeat ”Goljatin portaat”, vettä syöksevät tykit, ylitettävät autonromut, vesiesteet ja läpi ryömittäviä putkia. 

ExtremeRun tapahtuman tarkoituksena on, että kaikki liikkuu. Tapahtumaan voit tulla sellaisena kuin olet. Voit edetä kilpailussa haluamasi matkan haluamallasi vauhdilla. Pukeutua voit hauskasti tai sporttisesti. Tärkeintä on, että olet mukana.

Tapahtumaan on helppo tulla. Ilmaiset bussit kuljettavat osallistujia nonstoppina välillä Tikkurilan asema – Hakunilan urheilupuisto. Tapahtumapaikalla DJ, live bändi, olut- ja ruokatarjoilua ym. ohjelmaa!”

Itse olisin kiinnostunut nimenomaan juoksemaan tapahtumassa Vantaalla toukokuun 18.päivä, jolloin tämä ei myöskään häiritsisi omaa kevään kilpailuvalmistautumistani.

Jos et itse malta odottaa toukokuuhun saakka, voit päästä mukaan jo ensi kuussa, sillä Tahkolla järjestetään ensimmäistä kertaa talvinen Extreme Run –tapahtuma. Talvisiin olosuhteisiin rakennettava rata on 9 kilometrin mittainen ja toteutetaan toki lumitilanteen mukaisesti.

Tapahtuma on ollut joka vuosi entistä suositumpi, joten kannattaa ilmottautua mukaan hyvissä ajoin jos haluaa olla mukana! Viime vuonna Vantaalla oli juoksijoita yli 3000.

Kilpailun parhaat tietenkin palkitaan ja naisten ja miesten sarjoissa on omat voittajansa. Palkintoina on ollut aiempina vuosina mm. taulu-tv, kylpyläloma ja ulkoiluvarusteita. Kilpailussa palkitaan myös paras asu ja viime vuonna palkinnon sai myös nilkkansa loukannut kilpailija sinnikkyydestään.

Käy lukemassa tapahtumasta lisää Extreme Run:in nettisivuilla tai tule tutustumaan heidän osastolleen Go Expo –messuilla tämän viikonlopun aikana Helsingin Messukeskuksessa. Heidän osastoltaan löydät myös arvonnan, josta voi voittaa osallistumisen tapahtumaan.

 

Kommentoi

Kommentit