SIA-messut, osa 1 – Virus, MFD, Moment skis ja Icelantic

Alkuvuosi on aina tiivistä messu aikaa. Jokin tovi sitten tehtiin messuraporttia Salt Lake Cityn Outdoor Retailer –messuilta ja Joonas on alkanut jo purkaa ISPO messuja Munchenistä. Jottei messurapot pääsisi loppumaan kesken, luodaan tässä katsaus SIA messuihin, jotka päättyivät tammikuun lopussa.

SIA on siis Denverissä järjestetty lumiurheilun messutapahtuma, joka on tarkoitettu pääasiassa urheilualan ammattilaisille. Se kokoaa kattavasti yhteen tyylejä, innovaatioita ja teknologioita alalta. Sen pitemmittä puheitta, sukelletaan suoraan asiaan eli messujen antiin. Tässä on muutamia kiinnostavia poimintoja.

Virus kompressiovaatteet SIA Snow Show messuilla   Kuva: Tuomas Henrik

Ensimmäisen bongauksena ovat yhdysvaltalaisen Virus merkin kompressiovaatteet. Näihin kompressio vaatteisiin on anatomisen leikkauksen ja materiaalivalintojen avulla luotu X-muotoinen tukielementti. Tuen on tarkoitus parantaa liikkujan ryhtiä, joka puolestaan parantaa esimerkiksi hapenottokykyä. Materiaalipuolella mielenkiintoinen ratkaisu on kierrätetty kahvipapu, joka materiaalina lisää pintaverenkiertoa jopa 2 celsius-asteen verran. Viruksen valikoimasta löytyy tuotteita useisiin lajeihin, osa lämmittää ja osa viilentää. Eurooppaan ei jakelua vielä ole, mutta eiköhän nämä pian tännekin leviä.

MFD Alltime sidealusta SIA Snow Show messuilla   Kuva: Tuomas Henrik

MFD Alltime on kevyt lentokonealumiinista tehty touring-sidealusta, josta on oma versionsa eri sidesysteemeille. Alltimen suurimpana etuna on se, että sen profiili on erittäin matala ja näin side saadaan pudotettua mahdollisimman lähelle suksea. Käyttökulmat ovat 0, 6 ja 14 astetta. Siteet ovat yhdysvaltalaista tekoa.

Moment Skis sukset SIA Snow Show messuilla   Kuva: Tuomas Henrik

Sekä Moment Skis että Icelantic (jutun pääkuva) esittelivät läskisuksia, joiden graafiseen puoleen on panostettu huolella. Molemmat merkit ovat yhdysvaltalaisia ja käsin tehtyjä.

Jutun taustatyön teki ja kuvat otti Tuomas Henrik. Jutun kirjoitti puhtaaksi Riku Lyly.

1 comment

Kommentoi

Kommentit