LauraTestissä New Balance 890v5

On aika kirjoittaa auki, miltä testijuoksut New Balance 890 v5 jalassa ovat sujuneet. Kyseessä oli toiset 890 -mallin kengät, joita testasin. Verrattuna edelliseen malliin, en huomannut juurikaan muutoksia. Edellisen mallin kanssa kävi niin, että alkuun minulla oli vähän käynnistysvaikeuksia, mutta kun kenkien kanssa pääsin sinuiksi, ne ovat edelleen käytössä.

Totta puhuen, juoksin näillä uusilla kengillä ennen Prahan maratonia ainoastaan muutaman testilenkin. Kilometreissä ehkä vaatimattomat 50. Kuitenkin heti ensimmäisenä päivänä, kun kengät sain, juoksin niillä kevään ensimmäiselle ulko-kahvakuulatunnille. Tuli testattua heti alkuun tällainen yhdistelmätreeni.

58AB34C1-A04A-4D33-B4F2-3B66D340F923

Todelliseen testiin kengät ovatkin päässeet vasta maratonin jälkeen, jolloin olen tarttunut kenkiin heti ensimmäisestä palauttelulenkistä lähtien.

Syynä on varmasti se, että kengän lesti on itselleni astetta leveämpi kuin muissa tällä hetkellä käytössäni olevissa juoksukengissä. Myös pohjan täysvaimennus ja kimmoisuus tuntuivat erityisen hyviltä maratonin runtelemille jaloille. Alkuun kirmailin hieman lyhyemmillä lenkeillä, mutta mielestäni kengät soveltuvat parhaiten yli kympin lenkeille ja mieluiten vielä hieman kovemmalle alustalle. Täydellinen pk-treenikenkä siis.

ASA_LauraEnroth_04_2015_0069_2000p

Kuva: Markku Lempinen

Kengät on tarkoitettu neutraalisti askeltavalle ja ovat vaimennuksestaan huolimatta alustatuntumalta melko hyvät. Etenkin asfaltilla juostessa pohja pääsee mielestäni oikeuksiin. Pehmeämmällä alustalla ehkä hieman turhan pehmeä, mihin olen viime aikoina tottunut ja millaista napakkuutta toivon. Myös kenkien pohjan voimakas kuviointi vaati alkuun totuttelua.

Kengät ovat melko kevyet, naisten kengissä paino 208 g (UK 7) ja ne kuuluvat New Balancen Speed-mallistoon.

ASA_LauraEnroth_04_2015_0068_2000p

Kuva: Markku Lempinen

Pidän 890v eniten päällisosan neulosmaisesta ja joustavasta materiaalista. Myös nauhoitus on hyvä, sillä kengät saa hyvin kiristettyä napakoiksi. Päällisosa on myös täysin saumaton, mikä lisää mukavuutta ja estää hiertymät etenkin pitkillä lenkeillä. Päällisosa myös hengittää hyvin.

…Ja sitten se väri. Itselläni olivat testissä nuo räiskyvän pinkit, jotka ovat keränneet katseita ja positiivista palautetta. Samasta mallista on olemassa vähän hillitympikin värivaihtoehto sitä kaipaavalle.

Loppuyhteenvetona; New Balance 890v on helppo suositella monenlaiselle juoksijalle. Kengät sopivat hyvin juoksua vasta aloittelevalle, mutta toisaalta normilenkkeilijälle tai vaikkapa inhohimoiselle kestävyysjuoksijalle perustreenikengäksi.

1 comment

Kommentoi

Kommentit