Ashmei tuo klassisen pukeutumisen hyveet juoksuvaatteisiin

Juoksuvaatteissa tärkeintä on niiden toimivuus, upealle näyttävä vaate ei lumimyrskyssä lämmitä. Toisaalta rumuus ei välttämättä ole se paras myyntivaltti. Brittiläinen Ashmei on päättänyt ratkaista ongelman saarivaltakunnan perinteiseen pukeutumiskulttuuriin sopivalla tavalla: hillityllä ulkonäöllä ja kestävyyteen sekä toimivuuteen panostavilla materiaaleilla.

Vaatteiden värimaailma koostuu lähinnä mustasta ja valkoisesta, pienellä punaisella terästettynä. Malliston räväkimmät tuotteet löytyvät luonnollisesti sukkaosastolta. Konservatiivinen design ei vielä itsessään riitä tekemään tuotteista kiinnostavia vaan materiaalit nousevat tässä pääosaan. Ashmei ei ole lähtenyt valmistamaan vaatteitansa perinteiseen tapaan polyesteria tai muita synteettisiä materiaaleja käyttäen vaan paino on annettu luonnonmukaisemmille vaihtoehdoille. Suurimmassa osassa vaatteita asusteiden tekniset ominaisuudet on pyritty saavuttamaan käyttämällä sekä merinovillaa että hiiltä. Merinovilla pitää käyttäjänsä ideaalitilanteessa viileänä kuumalla ja lämpimänä kylmällä. Tämä paljon hehkutettu ominaisuus toki toimii omien kokemusteni mukaan paremmin kylmällä säällä, viileänä pysyminen vaatisi ilmeisesti vielä parempia ja ohuempia merinovaatteita kuin mitä tällä hetkellä omistan. Ashemi ei kuitenkaan käytä merinovillaa ainoastaan sen teknisyyden vuoksi vaan materiaali tarjoaa myös muita etuja, klassiseen pukeutumiseen kuuluvalla tavalla. Merinovilla säilyttää ominaisuutensa hyvin, eivätkä hiki ja tuoksut pääse pinttymään siihen yhtä helposti kuin (ainakin) halvempiin synteettisiin materiaaleihin. Näin tuotteet ovat pitkäikäisiä ja mukavia käyttää koko elinkaarensa ajan. Hiili on itselleni uusi tuttavuus vaatteissa, mutta Ashmein mukaan sitä on lisätty kankaisiin takaamaan niiden nopea kuivuminen, mikä onnistuessaan on erittäin mainio ominaisuus.

Ashmein tavoite tarjota tyylikkäitä, toimivia ja pitkäikäisiä vaatteita hyvän suunnittelun ja korkealaatuisten materiaalien avulla tarkoittaa luonnollisesti korkeampaa hintaa vaatteille. Esimerkiksi itseäni eninten kiinnostavat hihaton, trikoot ja vedenpitävä juoksutakki maksavat 70, 100 ja 180 puntaa (valmistajan omilla sivuilla) eli kaikkein halvimpia vaatteet eivät ole, mutta hihatonta lukuun ottamatta vaatteet eivät myöskään ole Suomen markkinoilla jo nyt olevia high end -juoksuvaatteita kalliimpia. Mikäli vaatteet siis toimivat ja kestävät käytössä kuten lupaavat, ei investointi olisi luokassaan poikkeuksellinen.

Lähteet: Ashmei

Kommentoi

Kommentit