Dura-Acen osasarja tuo uusia ulottuvuuksia myös triathloniin ja aika-ajoon

Shimanon uusi Dura-Acen osasarja ilmestyy kuluttajien ulottuville talvikauden aikana. Shimanon lippulaivan osia nähtiin jo kuluneella kaudella ammattilaistallien pyörissä, mutta kauppojen hyllyiltä tavaraa saa vasta kauden jälkeen. ASA uutisoikin aikaisemmin uuden mallin tulemisesta ja nyt voimmekin avata hieman tarkemmin mallin kuluttajapuolta. Dura-Acen sähkövaihteista on saatavilla oma versio niin triathloniin kuin aika-ajoon.

Tässä versiossa on uusia ominaisuuksia, jotka tuovat jälleen ulottavuuksia tempoon tai triathloniin.

Uudessa osasarjassa (kts. kuva yllä) jarruvipujen yhteydessä on omat elektroniset painikkeet (sähkövaihteinen versio) vaihteille. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vaihteita voi vaihtaa helposti, kun kädet ovat jarrukahvoilla. Aikaisemmin tämä ei ole ollut mahdollista, jolloin vaihtaminen ylämäissä on ollut hankalaa. Normaalissa ajoasennossa vaihteita ei tarvitse tietysti tätä kautta vaihtaa.

Osasarjojen komponentteja pystyy myös yhditämään esimerkiksi Ultegran sähkövaihteiden kanssa. Tällöin triathlonisti voi laittaa pyörään vaikkapa hieman edullisemman Ultegran osasarjan ja laittaa jarrukahvat Dura-Acen sarjasta. Tällöin saadaan rakennettua todella upea kokonaisuus, mutta rahaa jää vielä hieman muihinkin tarvikkeisin. Dura-Acen osasarja maksaa reilut 3000 euroa. Yksittäiset komponentit maksavat noin 200-300 eurosta ylöspäin. Esimerkiksi jarrukahvat saa noin 350 eurolla.

Lähteet: Shimano

Kuvat: Shimano ja BMC

1 comment

Kommentoi

Kommentit