Tahkolla kisataan triathlonin puolimatkalla 2014

Triathlonin suosio kasvaa Suomessa ja maailmalla jatkuvasti. Uusia kilpailuja tulee koko ajan ja monet kisat myydään loppuun ennätystahdissa. Viime päivinä tehtiin uusi ennätys, kun täyden matkan kilpailu Challenge Roth 2014 myytiin loppuun kolmessa minuutissa. Joroisten puolimatkan kilpailu on ollut selkeästi ykköstapahtuma Suomessa. Triathlonsanomaa levittänyt Antti Hagqvist puuhailee parhaillaan uuden kisan parissa. Elokuun puolivälissä 16.8.2014 järjestetään puolimatkan kilpailu Tahkolla Savon sydämmessä. Kilpailumatkat ovat puolimatka (1,9km uinti, 90km pyöräily ja 21,1km juoksu) ja omat sarjat lapsille (50-200m uinti, 2-10km pyöräily ja 500-2km juoksu)

Tahkon alue tarjoaa erinomaiset puitteet tapahtumalle. Majoituskapasiteetti on korkea laskettelukeskuksen ja muiden aktiviteettien ansiosta. Tahkon alueelle on rakennettu viime vuosina muutenkin paljon erilaisia vapaa-ajan keskuksia (kylpylät, ravintolat jne.) Tahkotriathlonin Facebook-sivujen mukaan vaihtoalueet ovat samassa paikassa ja maalisuora sijaitsee Tahkon alueen ytimessä Piazza-ravintolan edustalla. Facebook-tiedotuksen mukaan järjestäjät ovat parhaillaan kartoittamassa reittejä ja pohdinnassa olisi yksi 90 kilometrin kierros pyöräilyssä. Tämä olisi mielenkiintoinen uutuus Suomen markkinoilla ja toisi lisää turvallisuutta pyöräilyyn.

Tällä hetkellä kilpailusta ei ole saatavilla vielä tarkempia tietoja. Tapahtuman internetsivut on jo avattu ja ilmoittautuminen aukeaa 1.9.2013.

Kuvat ja läheet: Jaakko Rantala, Tahkotriathlonin internet- ja Facebook-sivut

Kommentoi

Kommentit