Viimeistelyä vaille valmista

Lavalla oloaika on hyvin lyhyt verrattuna siihen työn määrään, mitä kaiken eteen on tehty. Toki näin on muissakin kilpalajeissa. Kilpailusuoritus kestää vain hetken, ja usein sinulla on vain yksi mahdollisuus tehdä parhaasi.

Omassa fitness-sarjassani pääsee fysiikan lisäksi näyttämään myös vapaaohjelman, jossa esitetään osaamiaan taitoja 60-90 sekunnin ajan musiikin tahdissa. Tämä vapaaohjelma on hyvin vapaamuotoinen, mutta sisältää usein tanssia, voimistelua ja akrobatiaa. Oma vapaaohjelmani sisältää juurikin noita kolmea, ja lisäksi tarkoitus on tietenkin esiintyä mahdollisimman hyvin. Teema, musiikki ja asut on kaikki mietitty tarkasti.

Juuri tämän vapaaohjelman vuoksi kiinnostuin itse fitneksestä, koska ohjelmassa pääsee tosissaan tekemään fyysisen kilpailusuorituksen lavalla ja samalla esiintymään. Katselin paljon erilaisia vapaaohjelmia esimerkiksi youtubesta ja tulin siihen tulokseen, että voisin nähdä itseni lavalla. Toki myös oman parhaan fysiikan esiin tuomisessa on oma hohtonsa. Tulevan lauantain kilpailut ovat nyt neljännet kilpailuni.

Nautin vapaaohjelman harjoittelemisesta ja esittämisestä suuresti, mutta toki siinä on myös omat haasteensa. Arvostelusta 50% on fysiikassa, joten siihenkin on paneuduttava yhtä paljon. Viimeisillä viikoilla ennen kilpailuja onkin harjoiteltava erittäin huolellisesti, jotta vältytään loukkaantumisilta. Aina ei ole helppoa harjoitella vaativia voimaosioita tai akrobatiaa väsyneenä, mutta tässäkin kohtaa taistelijaluonteeni pääsee hyvin esille.

Viikkoa ennen kilpailuja aloitetaan aina viimeistelyt, johon kuuluu palautumista, rennosti ottamista, kevyttä treeniä ja esimerkiksi hiilaritankkausta. Viimeistelyt ovat suuressa roolissa, ja niiden avulla saadaan lavakunto kuorittua esiin. Näissä on luotettava valmennukseen ja omalta kohdaltani viimeistelyt ovat sujuneet tähän asti ongelmitta.

Rennosti ottaminen ei ole juurikaan kuulunut ohjelmaani viimeiseen kolmeen kuukauteen, joten se on ollut hieman haasteellista. Alkuviikosta kävin vielä ylikierroksilla, mutta nyt alkaa tosiaan rentoutumaan ja keskittymiseni kilpailuun on siellä missä kuuluukin. Rentoutumista on tällä viikolla edesauttanut myös Neurosonic –hoidot, joita olen saanut testailla täällä Lahdessa Kranio Fysiolla. Tästä kirjoittelen lisää myöhemmin.

Kaksi päivää jäljellä, sitten Kulttuuritalon lava otetaan haltuun. Parhaani olen tehnyt, katsotaan mihin se riittää!

1 comment

Kommentoi

Kommentit