Spartan Bodyweight –seminaari

Olin vajaa pari viikkoa sitten Turussa vierailemassa Spartanin Bodyweight -harjoitteluseminaarissa. Olin itse ottamassa ideoita ja oppeja Antti Nurmelta, ja sain kunnian myös itse vetää yhden tunnin ajan seminaarissa olleille. Olinkin suunnitellut ohjaavani käsilläseisonnan alkeita ja mielestäni koko seminaari oli erittäin onnistunut!

spartan_asa

spartan_asa_2

Päivä aloitettiin Antin pitämällä lämmittelyllä ja lisäksi teimme muutamia kehonhallintaliikkeitä. Varsinkin nuo kehonhallintaliikkeet olivat itselle uusia ja ne menee ehdottomasti käyttöön omissa treeneissä ja ohjauksissa! Kun saatiin hyvä lämpö päälle, oli oma vuoroni ohjata. Aloitettiin käsilläseisontaharjoitteet ensin testaamalla kehonhallintaa ja vartalon oikeaa linjausta käsilläseisonnassa. Sen jälkeen teimme paljon erilaisia harjoitteita, ja siirryimme hiljalleen niskaseisonnan ja päälläseisonnan kautta tuettuun käsilläseisontaan.

Kyselin alkuun, kuinka moni oli tehnyt aiemmin käsilläseisontaa, ja käsiä taisi nousta vain muutama koko sakista (paikalla noin 40 ihmistä). Loppujen lopuksi taisin saada kaikki käsien päälle, joko seinää vasten, kaverin tukemana tai ihan ilman tukea. Oli aika hieno fiilis ja porukka näytti kyllä nauttivan! Onnistumisen kokemuksia sai moni ja se oli itselleni tärkeintä.

spartan_asa_4 spartan_asa_3

Käsilläseisontojen jälkeen pieni tauko, ja sen jälkeen vielä noin 1,5 tuntia Antin ohjaamaa bodyweight -harjoittelua. Mm. erilaiset punnerrukset ja pariharjoitteet tulivat tutuksi. Itsellenikin punnerruksiin tuli aivan uudenlainen näkökulma, vaikka se tuttu liike onkin. Pariharjoitteet olivat puolestaan erittäin hauskoja, vaikkakin rankkoja.

Kaikenkaikkiaan erittäin mukava päivä! Kiitos kaikille mukana olleille, olitte aivan mielettömän hyviä ja motivoituneita treenaajia. Mukaan mahtui kaiken ikäisiä ja kokoisia harrastajia, ja uskon että jokainen sai tästä päivästä itselleen uusia ideoita ja motivaatiota treeneihin!

spartan_asa_5

Seuraava yhden päivän seminaari järjestetään tammikuussa. Lisää voit käydä katsomassa tapahtuman Facebook -sivuilta.

Lisäksi julkaisimme juuri tällä viikolla uuden Spartan Bodyweight ohjaajakoulutuksen, joka järjestetään ensimmäistä kertaa ensi maaliskuussa! Kouluttajina toimivat Antti ja minä. Lisää tiedossa siis bodyweight -harjoitteita ja mausteena akrobatiaa. Koulutus näyttäisi olevan suosittu, ja puolet paikoista on jo varattuina. Vielä ehdit nopeana varaamaan oman paikkasi! Tervetuloa!

-Eevsku

Kuvat: Spartan Gear ja Nasban blogi

Kommentoi

Kommentit