JoonasViimeistelyistä lepoon?

Aloitin viime viikon lopulla viimeistelyt Espoon rantapuolikasta varten tarkoituksena hioa kunto sellaiseksi, että pystyisin juoksemaan sen paljon puhutun alle 1:20:n. Nyt kuuden päivän jälkeen usko alkaa olla ensimmäistä kertaa koko vuonna todella pahasti koetuksella, koska flunssa eilen iski eilen päälle oikein tosissaan. Se roikkui pitkään ilmassa, mutta esimerkiksi maanantaina tekemäni 40minuutin kisavauhtinen treeni mäkisessä maastossa ja sen päälle juostut reilut 4 kilometriä sujuivat todella hyvin, minkä takia uskoin jo olevani kuivilla vesille.. Tempopätkä meni itse asiassa aika iisisti 3:45min/km keskivauhdilla ja tämä loi vielä uskoa siihen, että flunssa ei iskenytkään päälle. Maanantai-illan kevyt palautuksen ja dynaamisten venyttelyiden jälkeen paikat tuntuivat vielä todella hyviltä, mutta nyt tilanne on valitettavasti toinen.

Jätin hieman heikon olon takia tiistaiaamuksi suunnitellun kevyen treenin väliin ja suunnittelin avaavani jalkoja illalla valmennusten välissä. Olo ei kuitenkaan merkittävästi parantunut ja jalat tuntuivat todella huonoilta myös illalla. Mestareiden liigaa katsellessa ja dynaamisten venyttelyiden parissa alkoivat myös väristykset. Sain kuitenkin nukuttua aika hyvin ja aamulla oli sellainen fiilis, että uskaltaisin ehkä lähteä kokeilemaan ohjelman mukaisia 3:n minuutin vetoja. Tämä osoittautui kuitenkin virheeksi ja jätin treenin kesken, koska jalat yksinkertaisesti niin tukossa, että en saanut niitä nousemaan kunnolla. Onneksi flunssainen olo on helpottanut eli uskaltaudun tänään hierontaan. Nyt ongelmana vaikuttaa olevan enemmänkin se, että flunssa tai mikä-lie-asia on vetänyt jalat tukkoon. Tuukka teki taas taikojaan ja nyt jalat tuntuvat jo paljon paremmilta kuin aamulla, mutta koska osa paikoista hierottiin aika kovaa auki, voi olla fiksua ehkä pitää ainakin huominen taukoa tai sitten kevennetysti, olettaen, että flunssa ei iski kunnolla päälle.

Tällä hetkellä tilanne Espoon suhteen on se, että seuraan oloa päivä kerrallaan ja teen päätöksen vauhdeista ja ylipäänsä osallistumisesta vasta lauantaina. Tämän illan hieronnan ja sen jälkeisen kehonhuoltosession vaikutus määrittää aika paljon sitä, mitä tulen tekemään huomenna ja ylihuomenna. Jos paikat jostain kumman syystä aukeavat, teen huomenna Eltsussa täksi aamuksi suunnitellun 3km + 4×70-80m kiihtyvät + 4-5x3min n. 3:30-3:25min/km + 3-5km, mutta jos tuntuu siltä, että lepo on parempi vaihtoehto niin sitten lepään.

En aio luovuttaa viikonlopun suhteen vielä, koska olisi niin mahtavaa saada oma ennätys aikaiseksi jo Espoossa, jotta voisin aloittaa sen jälkeen reilun kuukauden hieman kevyemmän jakson ja hoitaa samalla paikat kuntoon. Jos ennätysyritys jää Espoossa haaveeksi, täytyy ensi viikolla miettiä sitä, lähdenkö vielä yrittämään Vantaalle vai aloitanko kevyemmän jakson ennen Bostonin ohjelman aloitusta. Boston on kuitenkin se päätavoite ja syksyn ohjelman tavoite on jo täyttynyt, koska olen saanut vauhdit haluamalleni tasolla. Toisaalta taas, ei siitä mitään haittaa ole, jos ne sattuisivat tästä vielä seuraavien viikkojen aikana paranemaan…

Katsotaan nyt kuitenkin ensin, miten viikonlopun suhteen tulee käymään.

Kommentoi

Kommentit