JoonasViime viikko oli hankala viikko, mutta siitä selvittiin.

Pääsin aloittamaan Berliinin ohjelma aika loistavasta tilanteesta. Jalat alkoivat olla kunnossa ja vauhditkin näyttivät kehittyvän hyvää vauhtia kohti entistä tasoa. 90km viikko ennen treeniohjelman alku valoi uskoa siihen, että jalka alkaa kestämään volyymin. Henkisesti olin päässyt valmistautumaan harjoitusohjelman alkuun hyvin ja kaikki näytti olevan kunnossa. Toisin kuitenkin kävi.

Alkuviikko alkoi hyvin ja sain juostua ensimmäisen kahden päivän aikana vajaat 40km. Jaloissa ei ollut mitään vikaa, mutta tiistaina kroppa alkoi jotenkin tuntua omituiselta. Maha alkoi krampata ja se tuntui ajoittoin jopa kosketusaralta. Tämä indikoi jonkinasteista tulehdustilaa ja seuraavana aamuna kuume nousi. Loppuviikko menikin sitten toipuessa ja pääsin takaisin juoksun pariin kunnolla vasta sunnuntaina. Mulla on ollut aina sillon tällöin ongelmia mahan kanssa, mutta ei koskaan näin pahoja ja siksi ehdin jo hieman pelästyä jatkuvaa kramppaamista ja kipua. Onneksi se loppui ja nyt olen taas sataprosenttisesti treeniohjelman kimpussa.

Sunnuntain 18km  lenkki vei aika paljon voimia, vaikka treeni olikin luokkaa todella kevyt. Olisin voinut juosta ehkä hieman lyhyemmän treenin sairastelun päälle, mutta koska sää oli mitä parhain ja juoksu kulki niin en jaksanut alkaa turhaa himmailemaan. Sunnuntai-illan ja alkuviikon kehonhuoltosessiot ja avaavat harjoitukset tekivät jaloille hyvää ja eilen illalla juoksu alkoi tuntua jo tosi hyvältä. Ehkä fiilikseen liittyi se, että kävin ensimmäistä kertaa tänä vuonna kirmaamassa valmennettavien kanssa Eltsussa ja sama paikka on kohteena myös tänään, mutta tällä kertaa adidasheimon kanssa. Viime viikon saldoksi tuli lopulta noin 60km, joka on paljon vähemmän kuin mitä oli suunnitelmissa. Se on kuitenkin aika hyvä määrä sairastelun lomassa ja koska kroppa tuntuu taas hyvältä, en ole huolissani kehityksestä. Fiilikset ovat korkealla pää on mukana harjoittelussa.

Tämä päivä tulee olemaan todella juoksupainotteinen. Lähden kohta lyhyelle aamulenkille ja siitä matkaa jatkuu Haaga-Helian Business Run –juoksutapahtumaan, jossa kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Sieltä matka jatkuu taas valmennuksiin, päivän toisiin omiin harjoituksiin ja lopuksi adidasheimon treeneihin. Voi olla, että illalla väsyttää, mutta eiköhän sitä piristy taas, kun saa ruokaa ja pääsee katsomaan mestareiden liigaa parhaassa seurassa.

Mahtavaa keskiviikkoa!

Joonas

Kommentoi

Kommentit