JoonasViikonlopun mahtitreeni

En vain voi itselleni mitään, jännitän pitkiä ja kovia harjoituksia. Niin oli myös viime viikonlopun suhteen. Keskiviikkona hieman huonosti sujunut vauhtikestävyys yhdistettynä jännitykseen takasivat sen, että olin vielä lauantain kevyen treenin aikana hieman hermostunut siitä, miten sunnuntaina pitkän lenkin kanssa kävisi. Kiristynyt pakkanen ei myöskään auttanut asiaa. Kunnon tankkaus ja yöunet helpottivat hieman jännitystä, mutta jännitys pysyi päällä aina ensiaskeleisiin saakka, mutta siihen se sitten jäi.

Heti lämmöistä lähtien juoksu tuntui todella hyvältä! Oikea jalka oli hieman tukossa, mutta se ei kuitenkaan häirinnyt kuin siihen asti, että paikat lämpenivät. Juoksin alkuun vajaan neljän kilometrin lämmöt ennen ensimmäistä kisavauhtista pätkää, joka oli mitaltaan 12km. Viime vuonna tämä pätkä sujui hieman hitaammin (avg 4:01min/km) ja meno oli suoraan sanottuna todella tuskaista. Nyt tilanne oli kuitenkin toinen ja ensimmäinen pätkä taittuikin suhteellisen kevyesti 3:59min/km:n keskivauhdilla ja 155bpm:n keskisykkeellä. Juoksin treenin Erlingin kanssa ja päätimme ensimmäisen kisavauhtisen pätkän jälkeen, että juoksisimme 1,5 kilometrin välipätkät palautuksina ja kokeilisimme nostaa vauhteja seuraaviin pätkiin.

Toinen kisavauhtinen oli mitaltaan 6 kilometriä ja täytyy sanoa, että puolet lyhyempi matka oli henkisesti aika paljon helpompi ja tämän ansiosta nostinkin vauhteja hieman ja matka taittuikin mukavasti 3:54min/km keskivauhdilla ja 158bpm:n keskisykkeillä. Palautuksen jälkeen oli luvassa viimeinen, kolmen kilometrin vauhtipätkä. Olo oli vain jostain syystä niin täydellinen, että päätin katsoa saisinko vauhteja nousevaan vielä entisestään. Ja nousivathan ne! Juoksin viimeisen kolmen kilometrin 3:43min/km keskivauhdilla ja 160bpm:n keskisykkeellä. Lienee turha sanoa, mutta näiden vetojen jälkeen olo oli mitä parhain. Päälle juoksimme vielä muutamakin kevyen kilometrin ja näin mittariin saatiin lopulta 30 kilometriä.

Lenkki oli pisin pitkään aikaan ja intensiteetiltään yksi vaativimmista pitkiin aikoihin. Koko lenkin keskivauhti oli 4:15min/km ja keskisyke 149bpm eli kuntokäyrä näyttää mukavasti ylöspäin. Ja kun vertaa viime vuonna tehtyä vastaavaa harjoitusta oli kehitystä tullut jonkin verran, kuten allaolevista yhteenvedoista voi huomata. Vauhdit ja sykkeet eivät kuitenkaan olleet suurin ilonaihe vaan se, että juoksu tuntui todella helpolta ja tänään paikat tuntuvat itseasiassa todella hyviltä. Askel pysyi riittävän nopeana ja lyhyenä, mikä todennäköisesti säästi jalkoja. Päätin kuitenkin, että otan tämän päivän lepopäivänä, koska huomenna on luvassa 2-3 lenkkiä eli parempi antaa kropan palautua ja ottaa irti kaikki eilisestä treenistä.

2014

pitkä_lenkki_joonas_laurila_2014

2013

pitkä_lenkki_joonas_laurila_2013

Tällä viikolla pääharjoitukset ovat keskiviikon tai torstain vauhtikestävyys (3km + 12km + 3km) sekä sunnuntain pitkä (3km + 2x3km Tempo + 60min kevyttä + 5km Tempo + 3km kevyttä). Muuten sitten kipittelen peruskestävyyttä ja kevyttä. Voi olla että tällä viikolla jään alle 110:n kilometrin, koska ainakin kalenterin mukaan viikosta näyttäisi tulevan varsin kiireinen. Saa nähdä, nyt nautin vielä hetken lepopäivästä!

Hyvää viikonalkua!

Kommentoi

Kommentit