JoonasViikon 8 yhteenveto – Ei olisi voinut viikolta paljon enempää toivoa.

Takana on aivan järjettömän kiireinen, mutta loistava viikko! Vajaa 90km juoksua, adidasheimon aloitus, loistavaa ruokaa ja kaikkein parasta seuraa. Ja tietenkin kirjan kuvaukset.

Kuten taisin jo viikon alussa mainita, viikko näytti niin kiireiseltä, että en ollut varma, kuinka paljon ehtisin juosta viikon aikana. Kaikki kuitenkin jotenkin loksahteli kivasti paikoilleen ja tuloksena oli hyvä treeniviikko. Viikko huipentui tämän päivän motivaatiopuolikkaaseen. Sää oli mitä parhain motivaation hakemiseen, tuulinen keli, jota sävyttivät satunnaiset vesi- tai räntäkuurot. Nämä ovat juuri niitä kelejä ja treenejä, joihin on hyvä palata kisoissa, kun on vaikeaa. Nämä harjoitukset ovat niitä, jotka kasvattavat henkistä kapasiteettia – ja paljon! Ja tiet alkavat olla todella hyvässä kunnossa ja suorastaan huutavat lenkille!!

joonas laurila

Miten puolikas sitten sujui? No, kellosta loppui akku sopivasti muutaman minuutin juoksun jälkeen ja sen jälkeen juoksentelin vain fiiliksen mukaan. Onneksi olin mitannut reitin jo etukäteen, joka helpotti jonkin verran vauhtien seuraamista. Tulos oli kuitenkin aikomoinen yllätys, kun huomasin juosseeni puolikkaan alle 4:30:n keskivauhdilla pysähdyksen mukaanlukien. Olin lievästi sanottuna ILOINEN ja taisin jopa hymyillä treenin jälkeen. Tykkään seurata vauhteja ja muita tietoja todella tiheään ja siksi aluksi tuntui todella omituiselta tuijotella kelloa, joka näytti vain ajan. Ambit on siitä kiva kello, että se ei sammu heti täysin, vaan kello jättää muutaman prosentin ajan seuraamiseen. Se riitti tänään hyvin, vaikka en enää noin 30:n minuutin jälkeen sitä jaksanutkaan vilkuilla. Annoin vaan mennä ja nautin! Olen myös juossut koko viikon ilman sykevyötä ja miettinyt sen tarpeellisuutta treenikauden tässä vaiheessa. Ensi viikolla otan sen taas käyttöön niin katsotaan, josko saisin jonkun idea siitä, kumpi on parempi.

joonas laurila viikko 8 2015 joonas laurila viikko 8 2015

Onhan se kieltämättä todella vapauttavaa juosta ilman kelloa ja sykevyötä. ihan mieletön fiilis painella fiiliksen mukaan ja vielä parempi olo tuli kotona, kun sain syötyä treenin päälle. Rakastan pitkän lenkin jälkeistä fiilistä niin paljon ja on niin siistiä vain vaipua pikku koomaan safkan jälkeen. Kevyet puolipitkät alkavat parantua viikko viikolta ja muutenkin tuntuma pysyy koko ajan paremmin päällä eikä lenkkien välillä tapahdu niin paljon heilahtelua. Jalat kestivät koko treeniviikon hyvin ja viikon toinen ilonaihe oli se, että juoksin puolikkaan lisäksi 2 vajaan 15:sta kilometrin treeniä lyhyempien kaveriksi. Ainoa paikka, joka oikeastaan kiristää tällä hetkellä on oikean jalan pakara ja it-kalvo. Illalla on siis vielä paljon hommia, että saan paikat auki huomiselle palauttavalle.

Ensi viikolla pyrin juoksemaan taas vajaan satasen viikon, mutta tällä kertaa niin, että pyrin juoksemaan entistä tasaisemmin reilun kympin lenkkejä. Tällä viikolla oli kiireestä johtuen pakko hajauttaa treenejä, joka tietenkin säästi intensiteetissä. Ensi viikolla voisin kuitenkin kokeilla juosta hieman pidempiä lenkkejä ja vain muutaman lyhyemmän palautuksen.

Käytiin myös Hannan kanssa katsastamassa lauantaina Kolon tilalle Fredalle avattu viinibaari ja tapasmesta, Soil. Safka oli jäätävän hyvää ja täytyy sanoa, että parasta espanjalaista ruokaa, mitä olen saanut Suomessa. Ja hintataso oli enemmän kuin sopiva! Täydellinen tankkaus tämän päivän lenkille.

Tällä viikolla oli myös uuden adidasheimon kick-off. Tositoimiin päästään ensi viikosta lähtien ja vaikuttaa siltä, että kasassa on jälleen todella mahtava porukka! Tämän vuoden heimoista on tulossa lisää juttua ensi viikon ensimmäisten treenien jälkeen.

adidasheimo_mikko_rasila_1 adidasheimo_mikko_rasila_2 adidasheimo_mikko_rasila_3 adidasheimo_mikko_rasila_4 adidasheimo_mikko_rasila_5 adidasheimo_mikko_rasila_6

adidasheimon kuvat: Mikko Rasila

 

Kommentoi

Kommentit