JoonasViikon 8 treenien yhteenveto

Viikko 8:n harjoitukset keskittyivät vauhtiin ja oli kyllä mukava vaihteeksi juosta viikko ilman pitkää lenkkiä.

Viikon 4 keskeisintä harjoitusta olivat keskiviikon 6x1000m vedot, perjantain mäkitreeni, lauantain 10km rento vauhtikestävyys ja sunnuntain vauhtileikittely. Nämä harjoitukset menivät kokonaisuudessaan erinomaisesti ottaen huomioon, että viikkoon mahtui näinkin monta kovempaa treeniä. Viikon paras treeni oli ehdottomasti viime keskiviikon 6x1000m, jotka sujuivat uusiin ennätysaikoihin. Onneksi sain hieronnan huomiseksi, koska jalat ovat tällä hetkellä aivan tukossa. Tilanne olisi todennäköisesti toinen, jos treenit eivät olisi menneet ajoittain niin kovaksi luisteluksi.

Eilisen 10 kilometrin vauhtikestävyys sujui yllättävän hyvin, vaikka osan vedosta joutuikin juoksemaan lumisohjossa. Kymppi kulki messevästi aikaan 38:22 ja keskisykekin oli vain 161bpm eli kovempaakin olisi voinut päästellä. Päätin kuitenkin hieman säästellä sunnuntain vauhtileikittelyyn, jotta saisin kaikista treeneistä mahdollisimman paljon irti. Tämän päivän vauhtileikittely sujui hyvin kovasta tuulesta huolimatta. 4 kilometrin lämmittelyn jälkeen tein hieman tekniikkaa, minkä jälkeen juoksin 8:n kilometrin pätkän niin järjestyksessä reipas, kova, palautus olivat ensin 1min, sitten 2min, 3min, 2min, 1min, 1min, 1min ja kyllä tuntui hyvältä! Ainoa ongelmallinen paikka oli Viikin hiihtoladut, jotka olivat täynnä kauniista sunnuntai-ilmasta nauttivia hiihtäjiä ja tallustelijoita. Kova tuuli oli myös tuonut aika paljon lunta muuten hyväkuntoiselle alustalle. Jos asutte lähettä Arabianrantaa voin lämpimästi suositella juoksemista Viikin metsissä myös talvisin! Viikkokilometrejä kertyi yhteensä karvan päälle 76 kilometriä eli ihan passeli määrä ilman pitkää lenkkiä.

Ensi viikko onkin sitten alkuviikon osalta suhteellisen rauhallinen, jotta voisin palautua mahdollisimman hyvin loppuviikon 15 kilometrin tempoon ja lauantain pitkään lenkkiin. Huomen aamulla kevyttä hölkkää ja illalla hierontaa ja kevyt puntti.

 

Kommentoi

Kommentit