JoonasViikon 19 yhteenveto – Palautumista City Runista

Viime viikko sujui aika kaksijakoisesti. Tämä johtui todennäköisesti siitä, että kuvittelin palautuneeni City Runista nopeammin kuin miten todellisuudessa palauduinkaan. City Runin jälkeiset kaksi kevyttä treeniä ja 200m vedot (3x5x200m) sujuivat vielä erinomaisesti. Tein kuitenkin virheen siinä, että keskiviikon lepopäivänä päätin kuitenkin mennä polkemaan. Torstaina kroppa alkoi jo hieman yskiä, mutta reilu 13km:n kiihtyvä harjoitus meni vielä nappiin. Tarkoituksena oli alunperin tehdä 2x4x1000m vedot, mutta jouduin jättämään ne väliin, koska voimia ei ollut tehdä niin kovaa harjoitusta. Tarkoituksena oli tehdä ne lauantaina, mutta lopulta uupumus johti siihen, että lepäsin perjantain ja lauantain, jotta saisin tehtyä sunnuntain pitkän lenkin suunnitelmien mukaan ja tämä kannatti.

Äitienpäiväsunnuntain mahtava ilma nosti fiilikset heti aamusta ihan uudelle tasolla, miksi päätin tehdä pitkän lenkin ennen brunssia. Aurinkoa, lämpöä reilu kymmenen astetta ja suhteellisen kevyt tuuli eli täydellinen ilma pitkälle lenkille. Juoksin ensimmäiset 11 kilometriä kisavauhtia eli hieman alle 4:10min/km vauhtia. Seuraavat noin 19 kilometriä juoksin hieman kevyemmin ja kiritin Jarnoa hänen pitkällä lenkillään. Täytyy sanoa, että vaikka tykkäänkin juosta yksin on pitkät lenkit aina siistimpään juosta porukalla, koska seura saa unohtamaan matkan täysin. Näin ainakin kävi viime sunnuntaina. Pitkä lenkki oli myös erinomainen hetki päivitellä viimeisiä juoksuvarusteisiin liittyviä uutisia. 30km:n jälkeen juoksin vielä 5km:n kisavauhtisen pätkän, jotta kroppa tottuisi paremmin kiristyvään vauhtiin maratonin loppuvaiheessa. Juoksin siis hieman yli 35kilometriä hieman alle 2:33:n eli keskivauhdiksi muodostui noin 4:21min/km 150bpm:n keskisykkeellä. Täydellinen treeni siis! Ja yhdellä geelillä ilman juotavaa mentiin koko matka.

Nyt vaikuttaisi siltä, että osa väsymystä johtuu myös jonkin sortin allergiasta, joka pitää tutkia tarkemmin, koska minulla ei ole aiemmin todettu allergioita. Toisaalta pöly ja allergialääkkeiden kokeilu ovat voineet vaikuttaa asiaan… Mene ja tiedä, mutta nyt juoksu kulkee taas ja alkuviikon treenit ovat sujuneet varsin mallikkaasti. Aurinkoiset aamulenkit Vantaanjoen varressa ja Vanhankaupunginlahdella ovat nostaneet fiilistä entisestään. Niissä jotenkin kiteytyy kaikki se, mistä juoksussa on kyse!

Tästä on hyvä jatkaa! Tällä viikolla on myös tarkoitus kirjoittaa muutama mielenkiintoinen arvostelu tuotteista, joita olen testannut viimeaikoina.

Kommentoi

Kommentit