JoonasViikon 10 yhteenveto – upea juoksuviikko päättyi GoExpoon

Vuoden kymmenes treeniviikko oli huomattavasti edellistä viikkoa parempi. Päätin heti alkuviikosta pidentää lenkkejä ja näin ollen vähentää juoksukertoja ja tämä toimi! Juoksin kuutena päivänä yhteensä reilut 80 kilometriä eli reippaasti yli 10km per päivä. Koko viikko oli jälleen todella kiireinen töiden takia ja siksi vähemmän treenikertoja ja pidemmät treenit toimivat loistavasti! Juoksu tuntui todella hyvältä ja vauhditkin nousivat PK-lenkeillä. Askel tuntui hyvältä kengistä riippumatta ja tämä on todella hyvä merkki siitä, että juoksutekniikka alkaa taas löytyä.

joonas laurila movescount

Viime viikon paras treeni oli ylivoimaisesti keskiviikon rennosti kiihtyvä 12km lenkki. Olosuhteet treeniin eivät olleet parhaat mahdolliset, koska onnistuin ahtamaan itseeni vajaat 40 palaa sushia pari tuntia ennen treeniä. Ei ehkä paras idea, mutta pääasia, että juoksu kulki. Piti juosta iisimmin ja vähemmän, mutta kun fiilis oli loistava niin mitä sitä himmaamaan. Vastaavanlainen lenkki tapahtui myös eilen, mutta siitä lisää tämän viikon yhteenvedossa. Tavoitteena on jokatapauksessa se, että alan juoksemaan yhden ”semi-laatu”-treenin viikossa aina sinä päivänä, kun siltä tuntuu. Ja viikkokilometrit yritän pitää 80-100:ssa.

Tällä viikolla tulen jatkamaan harjoittelussa viime viikon linjaa. Teen pääosin yhden juoksutreenin päivässä ja yritän pitää treenien ajallisen keston siinä tunnin paikkeilla. Viikon kova treeni tuli tehtyä jo eilen eli jäljellä on paljon peruskestävyyttä sekä mahdollisesti pitkä lenkki viikonloppuna. Jos kilometrejä karttuu alkuviikosta paljon, voi olla, että pitkä vaihtuukin hieman vauhdikkaampaan treeniin. Saa nähdä. Nyt on hyvä treenifiilis ja aion ottaa siitä kaiken irti.

movescount

Viime viikko huipentui GoExpoon, jossa olimme nyt kolmatta kertaa peräkkäin. Tapahtuma oli kehittynyt jälleen viime vuodesta ja SUL:n kanssa yhteistyössä pyörittämämme runSport –alue toimi entistä paremmin. Oli aivan mielettömän mahtavaa nähdä ja jutella lukijoiden ja muidenkin kanssa ja fiilistellä juoksu ja juoksuvarusteita yhdessä. Ja muitakin juttuja. Osastollamme olleet Merrellin ja adidaksen juoksukengät keräsivät paljon huomiota ja toivottavasti meillä on ensi vuonna vielä enemmän kenkiä eri brändeiltä. Pääsisimme syventämään keskusteluita entistä enemmän. Osastollamme lanseerattiin myös uusi valmennuspalvelu, Sportconnect.com, joka toimii niin selaimella kuin mobiilissakin. Palvelusta on luvassa lisää infoa lähiviikkojen aikana, kun pääsemme testaamaan sitä enemmän.

arctic sport addicts goexpo 2015

Niin, ja käytiinhän me lenkilläkin. ASAn osastolta lähti molempina päivänä lenkit, joissa oli mahdollista juosta useammassa eri vauhtiryhmässä. Päätettiin jo ennen messuja, että tällä kertaa olisi tosi kiva vaan juosta vähän pidempään ja jättää tekniikka ja muut treenit johonkin toiseen kertaan. Ja ainakin kommenteista päätellen tämä oli myös toivottua. Paikalle saapui molempina päivinä ennätysmäärä juoksijoita! Juoksutekniikka on tietenkin tärkeä asia, mutta niin on yhteisöllisyyskin, joka kuvaa samalla myös koko viikonloppua. Oli mahtavaa saada lähes koko ASAn porukka kasaan saman katon alle ja samalla tavata lukijoita ja tutustuttaa uusia mahdollisia lukijoita toimintaamme. Nyt on aika käydä messut huolella läpi ja aloittaa ensi vuoden messujen suunnittelu!

Mahtavaa juoksuviikonalkua!

 

Kommentoi

Kommentit