JoonasViikko pakettiin – 84.83km

Nyt on viikon juoksut juostu ja saldoksi tuli jo otsikossa mainittu vajaa kasivitonen, eli matkan suhteen viikko meni ihan suunnitelmien mukaan. Viikko oli ehdottomasti paras treeniviikko sitten viime kevään ja erinomainen varsinkin juoksuasennon sekä hermotuksen kannalta. Kaikki treenit sujuivat suunnitelmien mukaan ja viikon kohokohdat, perjantain ja tämän päivän pidemmät PK:t jopa paremmin.

Eilen tehty palauttava treeni (12km) tuntui jo tosi hyvältä ja paikat olivat perjantain jäljiltä palautuneet todella hyvin. Pienet dynaamiset venyttelyt vielä päälle ja viikko alkoi olla tämänaamuista lenkkiä lukuunottamatta paketissa. Eilen kiristynyt pakkanen jännitti vähän, mutta kerrankin maltoin olla laittamasta liikaa päälle ja se kannatti. Juoksin perjantain tapaan 16 kilsaa, mutta hieman vauhdikkaammin ja koska juoksu tuntui niin loistavalta päätin vielä kiristää hieman loppua kohden ennen viimeisen kilsan palauttelua. Keskivauhti oli hieman päälle 4:20min/km ja keskisyke vain kolme lyöntiä enemmän kuin perjantaina eli 155bpm. Juoksin molemmat lenkit samoilla kamoilla ja hyvin samanlaisessa maastossa sekä olosuhteissa eli voi hyvin huomata, että tämän päivän treeni kulki vielä paremmin kuin perjantainen. En tiedä mistä tämä johtuu, järkevämmästä vaatetuksesta vai jostain muusta, mutta ei olisi voinut viikko paljon paremmin päättyä.

Joonas Laurilan viikon 52 treenit

Vaikka tämänpäiväinen treeni menikin jo reilusti alle 4:30min/km keskivauhdeilla ei tämä kuitenkaan tarkoita sitä, että voisin alkaa tekemään kaikkia treenejä edes 4:35min/km keskivauhdeilla, mutta tavoitetta eli 4:30-4:20min/km PK-vauhtia kuitenkin lähestytään ja tällä hetkellä mennään ehkä siellä 4:45min/km paikkeilla. Tästä on loistava jatkaa! Paikat ovat hyvässä kunnossa ja askel alkaa tuntua siltä miltä sen pitääkin!

Joonas Laurilan viikon 52 treenit 3

Ensi viikko mennään suurinpiirtein samanlaisella ohjelmalla. Huomenna juoksen palauttelevan 10-12km ja joulupäivänä lepään. Loppuviikko mennäänkin sitten täydellä höyryllä ja jos tuntuu siltä, että haluan levätä toisenkin päivän niin vaihdan sitten sunnuntain PK:n hieman pidemmäksi. Joonas Laurilan viikon 52 treenit 2

Hyvää joulua kaikille!

Kommentoi

Kommentit