JoonasViikko H-hetkeen

Kylläpä viimeiset viikot ovat menneet nopeasti! Viikon päästä tähään aikaan olen jo Tukholmassa Arctic Sport Addictsin juoksutiimin kanssa valmistautumassa Tukholman marathoniin. Yhdeksän kuukauden kovan harjoittelun jälkeen kaikki kulminoituu tähän tapahtumaan ja uskon, että kaikki maran juoksevat Juoksutiimiläiset tulevat suoritumaan urakasta todella hyvin!

Kello tosiaan tikittää ja treeniohjelmassakin kevennykset ovat jo täydessä vauhdissa. Juoksin eilen rennot kolmitonniset Eltsun kentällä ja meno tuntui todella hyvältä. Testasimme samalla Jarnon kanssa Lactate Scout – laktaattimittaria vetojen välillä ja ainakin tuloksista päätellen kolmetonniset menivät juuri oikeilla vauhdeilla, koska maitohapot pysyivät aikalailla samalla tasolla joka vedon jälkeen (7.8-8.2). Juoksin pätkät aikoihin 11:04 (avg hr158) / 11:00 (avg hr160) /10:57 (avg hr163). Laktaattien, sykkeiden ja ennenkaikkea tuntemusten mukaan olisin voinut juosta vielä muutaman kolmetonnisen samoilla vauhdeilla. Ohjelmassa oli kuitenkin vain kolme ja sillä mennään. Tärkeintä oli pitää juoksu rentona ja se onnistui. Treenin jälkeen vedin vielä dynaamiset venyttelyt ja päälle vielä kevyen hieronnan ja nyt paikat tuntuvat todella hyviltä.

Pääsin eilen myös ottamaan ensityypit adidaksen syksyllä markkinoille tulevasta adizero adios boostista ja ainakin ensimmäisen testin jälkeen kenkä tuntui aivan älyttömän hyvältä. Se on kapeampi, matalampi ja selkeästi kevyempi kuin energy tai adistar boostit ja voipi hyvin olla, että juoksen sillä myös Tukholmassa niin tuleepa testattua se kisassakin.

juoksukengät

Tänään on luvassa todella kevyttä palauttelua ja huomenna kevyttä sekä kehonhuoltoa Corella. Sunnuntaina on ohjelmassa viimeinen kovempi treeni eli 3kmL + 3x3000m + 8-12km kevyttä ja sitten alkaakin viimeisen viikon valmistelut, joista lisää sunnuntaina tai maanantaina.

Hyvää viikonloppua!

Kommentoi

Kommentit