JoonasVihdonkin täällä: Nike Zoom Elite 5+

Monille vannoutuneille Niken juoksukenkien käyttäjille koitti musta hetki vuonna 2009, kun Nike päätti lopettaa Zoom Elite -mallin valmistamisen. Syynä tähän oli ilmeisesti se, että mallistoon oli tehtävä tilaa uusille Lunar -malliston kengille, koska Lunar Elite julkaistiin pian tämän jälkeen. Myynti ei kuitenkaan vetänyt toivotulla tavalla ja huomasin itsekin asiakkaiden tuomitsevan muutoksen. Vanha Elite oli monen aktiivijuoksijan valinta aavistuksen kevyemmäksi traineriksi, eikä Lunar Elite kyennyt paikkaamaan aukkoa. Tilannetta pahensi entisestään se, että seuraavana vuonna Nike päätti lopettaa myös toisen suositun mallin, Skylonin, joka taas oli monen juoksijan kestosuosikki vauhtilenkeille tai maratoneille.

No, nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, koska Nike on tuonut markkinoille Nike Zoom Elite+ 5:n, joka on ainakin ensimmäisten arvosteluiden mukaan pysynyt uskollisena edeltäjilleen. Niken suunnittelutiimi on luottanut Alberto Salazarin valmennettaviin, kuten Mo Farahiin sekä Galen Ruppiin, ketkä ovat olleet aktiivisesti mukana kehittämässä uutta Zoom Eliteä siitä, mihin edellinen malli jäi. Ensimmäisten arvosteluiden mukaan Nike Zoom Elite+ 5 ei ole vain kopio edellisestä, koska siitä on tehty kevyempi ja hieman matalampi päivitys aiempiin malleihin verrattuna. Kannan ja päkiän välinen droppi on 9mm ja välipohjana käytetään vanhaa kunnon Phylonia,  Lunar Foamin sijasta. Tämä on varmasti positiivinen päätös monien hardcore Nike fanien kannalta. Zoom vaimennus on sijoitettu kengässä päkiäseudulle, mikä kertoo siitä, että vaimennus palvelee selvästi nopeampaa juoksua, joka lähteen päkiän kautta.

Uudistukset eivät suinkaan lopu tähän, mutta niihin on turha kiinnittää liikaa huomiota ennen kuin kenkä on päässyt Arctic Sport Addictsin testiin. Nike Zoom Elite+ 5 on monien mieleen, minkä huomasimme myös ASA:n testiporukan joukossa. Halukkuutta kengän testaamiseen löytyy monilta testaajiltamme eli nyt täytyy vain saada kenkä testiin, jotta voimme muodostaa oman mielipiteemme kengästä, joka aiheuttaa niin paljon keskustelua maailmalla.

 

 

Kuvat: Runningwarehouse.com

Video: Youtube.com

Kommentoi

Kommentit