JoonasVideo Sneak Peek: Asics Gel-Nimbus 14

Luontevaa jatkoa Nike Air Pegasus+ 29:n sneak peakille on tietenkin toinen massiivisen suosittu neutraali peruskestävyyskenkä, Asics Gel Nimbus, jonka kehittämisessä on ehditty jo versioon 14. Kenkä tuskin tarvitsee erikoisempia esittelyitä, mutta käydään nyt kuitenkin hieman läpi, millaiseen tarkoitukseen Nimbus on suunniteltu. Ensinnäkin Nimbus on tunnettu hyvästä vaimennuksestaan, joka muodostuu kimmoisasta SoLyte välipohjasta sekä kannan ja päkiä geelivaimennuksesta. Kengän kiertojäykkyystuki on ollut perinteisesti aika vahva, minkä takia kenkä onkin soveltunut hyvin sekä neutraalille että lievästi ylipronatoivalle askeleelle. Runsas vaimennus palvelee taas hyvin peruskestävyysjuoksua myös hieman raskastekoisemmilla juoksijoilla. Toisaalta taas vaimennuksen määrä on johtanut siihen, että kenkä on ollut monien mielestä hieman raskas juoksta. Taannoin Nimbuksessa tehtiin myös mielenkiintoinen uudistus, kun naisten kantaa nostettiin muutama milli korkeammalla kuin miehillä, koska lähtökohtaisesti naisilla on akillesjänne usein hieman lyhyempi kuin miehillä. Tämä oli tietenkin ennen minimalistisen ja naturalistisen aikakauden alkua ja siksi onkin mielenkiintoista nähdä, mitä uutta kenkään on tullut tänä vuonna.

Mitä kengässä on uudistunut?

Ensinnäkin paino. Nimbus 14:sta paino on noin 14-15 grammaa kevyempi kuin edeltäjänsä, josta myös otettiin painoa pois. Tämä on mielenkiintoinen seikka, koska Asics on näin selkeästi seuraamassa samaa suuntausta kuin suurimmat kilpailijansa. Kengän painosta on vuoltava grammoja pois, koska muutkin tekevät niin. Toisaalta taas tämä muutos on otettu myös kiitellen vastaan. Myös hengittävyyden pitäisi olla parempi kuin edeltävissä versioissa, minkä ansiosta kengän pitäisi pysyä kuivempana kuumemmallakin säällä. Mielenkiintoisen uudistus on ehdottomasti profiilin muutos. Asics on muuttanut Nimbus 14:sta profiilia niin, että kengän etuosaa on nostettu 1mm ja kannasta kenkää on laskettu vastaavasti 1mm. 2mm ”suoristus” tulee varmasti vaikuttamaan jonkin juoksutuntumaan ja veikkaukseni on, että pelkästään positiivisesti, koska askeleen rullaaminen päkiä tai tasapohjan kautta epäilemättä helpottuu. Eri asia on sitten se, kuinka moni huomaa tämän muutoksen. Ajatus on kuitenkin hyvä ja muutos ehdottomasti oikeaan suuntaan.

Tässä muutama tärkeimmät muutokset, jotka meidän korviimme ovat toistaiseksi kuuluneet, mietitään näitä mahdollisia muita uudistuksia tarkemmin sitten, jos kenkä tulee meidän testeihin.

Tässä vielä RunningWarehousen video sneak peek naisten Gel-Nimbus 14:sta ominaisuuksista ja ulkonäöstä:

Kuvat ja video: Runningwarehouse.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit