JoonasVauhtikestävyyttä lumihangessa.

Tein eilen aamulla ensimmäisen kovemman vauhtikestävyyslenkin, mitä olinkin odottanut jo tovin. Aamulla oli ihan perhosia mahassa, koska jalkojen ja kokonaisvaltainen kunto on kuitenkin vielä pieni arvoitus. Myös teiden kunto hieman kuumotti, mutta onneksi sain juosta valtaosan teillä, jotka oli aurattu aamulla. Juoksin treenin Salomonin S-Lab Senseillä, jotka ovat nyt sitten testattu ja Lauran kanssa tehty testiraportti tulee teidän luettavaksi joko sunnuntaina tai maanantaina. Joudun kuitenkin jo sen verran fiilistämään, että pito oli auratuilla teillä loistava!

Itse harjoitus meni loppua lukuunottamatta putkeen. Paikat kestivät harjoittelun Keskivauhti lenkillä asettui noin 4:15min/km paikkeille eli treeni oli vauhdeiltaan ylivoimaisesti kovin, mitä olen tehnyt loukkaantumisen jälkeen. Sykkeet huitelivat reippaasti yli 160bpm:n, mutta tähän vaikuttivat niin alusta kuin paikoittain aika kova tuuli. Lopun vastatuuli, ylämäet ja irtolumi vaativat veronsa, enkä päässyt kiristämään muutamalla viimeisellä kilometrillä suunniteltuihin vauhteihin. Toisaalta Viikin pitkällä suoralla meno tuntui todella hyvältä ja oli siistiä saada kroppa kunnolla rasitukseen ja treenin jälkeen voimat olikin aivan lopussa. Tämä kertoo siitä, että vielä on matkaa siihen, että olisin täysin kunnossa… Nyt on kuitenkin taas yksi apina pois selästä ja mahtavaa että vauhtiakin alkaa pikkuhiljaa löytyä, vaikka jalat hermotus ei olekaan vielä täysin kunnossa.

Eilen vähän jännitti, missä kunnossa jalat olisivat tänään aamulla, mut paikat tuntuisivat palautuneen kuitenkin aika hyvin. Vaikka kroppa joutuukin koville talvella varsinkin liukkauden takia niin lumen vaimennusominaisuudet ovat kuitenkin kiistämättömät. Niin kauan kuin pitoa riittää. Nyt on aika lähteä valmistautumaan aamutreeniin!

Osallistu Arctic Sport Addictsin joulukalenteriarvontaan osoitteessa: https://www.facebook.com/ArcticSportAddicts?v=app_190322544333196