JoonasVarovaisesti tunnustellen takaisin ohjelmaan.

Nyt on kulunut viikko kaatumisestani. Paikat ovat jo huomattavasti paremmassa kunnossa ja siitä suurin kiitos kuuluu Tuukalle Helsingin Urheiluhieronnasta. Pari hoitokertaa ovat tehneet ihmeitä, mutta olo on silti hieman epävarma siitä, miten jalat kestävät, koska ne ovat edelleen hieman jumissa. Siksi iltapäivän 12 kilometrin tempotreeni jännittääkin aika paljon. Eilisen testailun jälkeen päätin kuitenkin kokeilla, miten paikat kestävät taas kovempaa rasitusta. Eilinen noin 13:sta kilometrin lenkki matolla tuntui yllättävän hyvältä ja loppuksi vedetyissä avaavissa vedoissa jalat eivät ilmoitelleet pahemmin. Jos kovempi vauhti ja iskutus rasittavat liikaa, vaihtuu treeni 12 kilometrin kisavauhtiseen tarvittaessa fillarointiin.

Loppuviikko riippuukin sitten paljon tämän päivän treenistä. Päivittelin loppuviikon ohjelman jo sivuille, mutta se tulee varmasti elämään tuntemusten mukaan. Voi olla, että siirrän osan treeneistä fillarille tai levolle, riippuen tuntemuksista. Kelien suhteen loppuviikosta on ilmeisesti tulossa varsin miellyttävä ja villin huhun mukaan myös aurinko olisi ilmeisesti palaamassa Helsinkiin. Fiilislenkkejä on siis luvassa, jos paikat kestävät juoksun!

Huomenna on luvassa muutama palauttava lenkki ASA:n juoksutiimin sekä yhden toisen tiimin kanssa. Niin se vaan on, että osa treeneistä kannattaa tehdä porukassa, koska seuralla on usein ihmeellinen vaikutus siihen, miten juoksu maistuu. Joskus se voi rentouttaa juoksemaan tarpeeksi rauhassa ja joskus taas ylittämään itsensä, mistä sain konkreettisen esimerkin viime lauantaina. Vedin mäkitreenit Helsinki Core Trainersin 10Camp-porukalle, ketkä treenaavat Villen ja Thomaksen opastuksella 3kertaa viikossa 10viikkoa putkeen todella kovaa. Ryhmällä on mahtava sisäinen dynamiikka ja se näkyi myös mäkitreeneissä. Kundit jaksoivat vetää treenit kunnialla loppuun, vaikka naamoista näki, että vedot tuntuivat todella paljon. Kukaan ei jättänyt kesken, vaikka välillä meno oli raskasta ja oman mukavuusalueen ulkopuolista. Treenin jälkeen olikin sitten helppo hymyillä, kun kaikki suoriutuivat kunnialla loppuun.

Kommentoi

Kommentit