JoonasValittaminen ei auta

Viime viikko oli ehkä pikku ongelmista huolimatta paras treeniviikko tähän mennessä. Juoksukilsoja tuli karvan vajaat 60 ja päälle tein vielä useamman fillarilenkin eli kokonaisuudessaan se oli volyymiltaan kovin. Ja sen kyllä huomaa. Jalat ovat tällä hetkellä sen verran tukossa, että tänään on ohjelmassa juoksun sijaan kevyttä fillarointia, puntti sekä kehonhuoltoa. Paikat pitää saada kuntoon huomiseksi, koska silloin ovat ensimmäiset prjctAmsterdamin treenit.

Adidasheimon ns. ”spin-off”-projektin, prjctAmsterdamin juoksijat, ketkä tähtäävät Amsterdamin marathonin puolikkaalle ja täysmatkalle, aloittavat yhteistreeninsä huomenna. Valtaosa porukasta on juossut jo vähintään yhden kokonaisen tai puolikkaan maran tämän vuoden puolella eli lähtöasetelmat ovat hieman erilaiset kuin aiemmin. Nyt lähdetään hakemaan tulosparannuksia ja sen takia harjoittelu tulee olemaan luonteeltaan hieman erilaista kuin viime kevään Tukholman porukalla.

Lähden itsekin Amsterdamiin juoksemaan puolikkaan. Oma tavoite matkalla on kuitenkin vielä pimennossa, koska kisa on vain kolme viikko Berliinin jälkeen. Tavoite riippuu siis hyvin paljon siitä, missä kunnossa pääsen juoksemaan Berliinissä ja mikä kunto on kisan jälkeen. Voi olla että menee nautiskeluksi tai sitten mennään punaisella koko matka. Saa nähdä. Nyt pitää saada jalat auki ja vaivat kuriin, jotta minulla on edes vielä pieni sauma tavoitella kovaa aikaa Berliinissä. Jos vaivat eivät taltu, on loppusyksy otettava iisisti ja mentävä mahdollisesti leikkaukseen. Ensin yritetetään kuitenkin päästä kuntoon ilman puukkoa.

Valittaminen ei auta. Parempi vain keskittyä siihen, että kroppa tervehtyy. Aikaa koviin tuloksiin on vielä vuosia eli ei tässä jäniksen selässä olla. Ja jos näyttää siltä, että kroppa ei kestä kovia vauhteja niin sitten nautitaan kisoista. Berliinin ilmapiiri on kuitenkin sellainen, että en jättäisi sitä väliin mistään hinnasta!

Kivaa viikonalkua.

2 comments

Kommentoi

Kommentit