JoonasVaikea, mutta hyvä treeniviikko vaati veronsa

Huh, mikä viikko!

Hyvät kilsat, mutta tosi raskas viikko, koska GoExpo rasitti palautumista. Painotin viikkokilsat alkuviikkoon, jotta viikonloppu olisi hieman kevyempi, mutta eipä se juuri auttanut. Kaiken huipuksi onnistuin saamaan messuilta jonkun pikku flunssan, joka iski kunnolla päälle tiistaina. Siksi olen nyt levännyt suosiolla muutaman päivän.

Hankala viikko vaati veronsa ja olen iloinen, että tajusin se hyvissä ajoin, jotta kroppa ei lähtenyt käymään ylikierroksilla. Huomaan, että sellaiset vajaan 120 kilometrin viikot menevät jo helposti, jos viikko on muuten balanssissa. Siksi olenkin miettinyt, että jatkossa pyrin nostamaan kilometrejä yli 120:n vain viikoilla, joiden aikana ehdin palautua kunnolla ja vastaavasti kevyemmät viikot tulevat sitten, kun viikko on muuten täynnä muuta menoa. Tällä systeemillä minun ei tarvitse miettiä lepoviikkoja, koska kevyempiä viikkoja, joiden aikana ehdin palautua, tulee väkisinkin 3-4 viikon välein. On jotenkin todella hyvä ja luottavainen olo siihen, mitä teen ja siksi saatankin lähteä testaamaan vauhtia jo Länsiväyläjuoksuun ennen kevään puolikkaita. Vauhdit ovat jo hyvällä tasolla VK-treeneissä, mutta nopeuskestävyyttä pitää saada vielä nostettua ja sen kimppuun hyökkään jahka saan kropan kondikseen.

viikon_yhteenveto_joonas_laurila_strava

Viime viikon laatuna oli 15minTempo/3minRec + 10Tempo/2minRec + 5minTempo, jonka päälle juoksin vielä reilun tunnin kevyttä valmennusten ohessa. Treeni meni aika nappiin, vaikka jaloissa painoi vielä keskiviikon treeni. Juoksin nimittäin kuvausten ohessa puolivahingossa matolla kovan VK:n eli näin ollen tuli sitten juostua pari laatua putkeen. Ei niin fiksua, mutta tehty mikä tehty. Jälkimmäinen ja suunniteltu laatu onnistui kuitenkin aika hyvin. Kova tuuli haittasi jonkin verran, mutta sain silti painettua pätkät nousujohteisesti 3:40min/km:stä alaspäin. 15 kilometriä vetojen päälle tuntui jopa mukavalta treenin jälkeen ja lenkistä tuli siis samalla pitkis, kun kilometrejä kertyi mittariin 27km ja 4:27min/km keskarilla.

Viikon_laatu_joonas_laurila_strava

Kova viikko painoi viikonloppuna jaloissa ja vaikka pyrinkin tekemään mahdollisimman kevyitä treenejä ja paljon kehonhuoltoa, en saanut pidettyä jalkojani auki toivotulla tavalla. Nyt tilanne on jo toinen ja kohta ollaan taas juoksukunnossa, kunhan saan tämän pikku mahaflunssan talttumaan. Voiton puolella ollaan jo. Tämän viikon laatuharjoituksena olisi ollut 10-15km TV reipas, mutta voi olla, että se jää nyt väliin. Sunnuntaina olisi taas tarkoituksena juhlia omia synttäreitä 34 kilometrin lenkillä.

goexpo

 

 

Paneelit keräsivät GoExpossa mukavasti kuuntelijoita ja saimmekin siitä idean jatkaa niitä. Projektista on luvassa lisää tietoa, kunhan saamme ensin konseptin lopulliseen muotoon. Luvassa on siis jatkossakin mielenkiintoisia keskusteluita juoksusta, juoksukengistä ja niihin liittyvistä asioista. Stay tuned!

goexpo_1

Myös Team Rynkeby oli vahvasti mukana messuilla fillari- ja päälavalla, jossa olin puhumassa omalta osaltani kestävyysharjoitttelusta.

goexpo_2

Saman teemaan tiimoilta turistiin myös Tuukan kanssa fillarilavalla. Puhuimme muun muassa harjoittelun rytmittämisestä, kehonhuollosta sekä volyymeistä ja intensiteetistä. Pyöräilyn suhteen treenaaminen on hieman hankalampaa kuin juoksun suhteen, koska pyöräily vie enenmmän aikaa. Onneksi peruskestävyyttä voi talven aikana tehdä muutenkin kuin pyöräillen, mutta kevään lähestyessä pyöräilyn merkitys kasvaa, koska hanuri pitää totuttaa istumiseen ja muutenkin fillarointi pitää tehdä tutuksi itselleen.

Onneksi meillä on vielä paljon aikaa treenata ja olemmekin aloittaneet jo treeniohjelmien hiomisen. Fillareidenkin pitäisi tulla piakkoin eli kohta päästään jo tositoimiin!

goexpo_3

Koska viimeiset pari päivää ovat menneet lepäillessä on aikaa jäänyt kokkailuun, joka jatkuu kohta merenelävien parissa. Astetta parempaa lounasta luvassa ja se, mitä lounaaksi on luvassa löytyy Hannan blogista huomenna.

Stockmann_joonas_laurila

 

 

Kommentoi

Kommentit