JoonasVähän pidempi sairasloma / ASA:n joulu

Viikonloppuna alkanut kuumeilu ja tukkoisuus ei ollutkaan sitten mitään ihan pientä. Olen nyt ollut poissa pelistä lauantaista saakka ja selvää on, että ainakin tämä ja huominen tulevat olemaan vielä lepo. Olen yskinyt keuhkoja pihalle viimeiset 6 päivää oikein urakalla ja vasta eilen alkoi tuntua siltä, että tukkoisuus alkaa edes hieman helpottamaan. Nukuin viime yönä ensimmäiset kunnon yöunet ja tänään aamulla tuntui ensimmäistä kertaa lähes viikkoon siltä, että alkaisin parantua. Lääkäri epäili keuhkoputkentulehdusta, mutta koska keuhkot kuulostivat suhteellisen hyviltä, päätti hän seurata tilannetta perjantaihin saakka. Sain vain jotain hieman tehokkaampaa yskänlääkettä, joka on auttanut jonkin verran. Jos tilanne on huomenna edelleen samanlainen, ovat edessä jatkotutkimukset. Ei auta itku markkinoilla. Hengitys pitää saada kulkemaan ja röörit auki ennen kuin lähden taas hortoilemaa lenkkipoluille. Eli jatketaan tilanteen seuraamista. Rehellisesti sanottuna liikkuvalle ihmiselle sairastaminen on puhdasta kidutusta. Viikko neljän seinän sisällä ilman urheilua alkaa pikkuhiljaa käymään hermoille, vaikka lepo onkin tehnyt myös hyvää…

Saan olla tarkkana volyymien suhteen, kun lopulta (toivon mukaan viikonloppuna) pääsen taas juoksemaan. ”Menetetyt kilometrit” ovat menetetty ja ohjelmaan paluu pitää tehdä maltilla. Onneksi käynnissä on peruskuntokausi eikä mikään kovempi kausi, mikä helpottaa aika paljon ohjelmaan paluuta. Ensi viikosta lähtien ohjelmaan tulevat pitkät lenkit, jotka ovat noin 25%:a viikon kokonaisvolyymistä. Tämä helpottaa paljon, koska neljäsosa kilometreistä tulee yhden päivän aikana. Suunnitelmissa on, että ensi viikolla saisi kasaan noin 100 kilometriä eli kuudelle muulle päivällä tulisi noin 12,5 kilometriä juostavaa, mikä ei ole kuulosta pahalta. Sairastetaan kuitenkin tauti ensiksi pois ja katsotaan sitten, onko tämäkään realistinen tavoite.

asa:n joulukalenteri ja joululahjatoiveet

Jätetään sairaskertomukset ja juoksujutut sikseen ja keskitytään muihin asioihin.

Viikonloppuna avataan ASA:n joulusivut, mistä tulee löytymään ASAlaisten urheilulliset joululahjatoiveiden lisäksi viime vuonna suuren suosion saanut ASA:n joulukalenteri. Homma toimii tänä vuonna samalla tavalla kuin viimekin vuonna eli arvomme joka päivä yhden paketin ja voittaja ilmoitetaan seuraavan päivän aamuna. Päivän paketti löytyy löytyy arvontalinkin kera sekä ASA:n sivuilta että facebookista. Joulukalenteri aukeaa luonnollisesti 1.12. ja arvonta alkaa ensi viikon keskiviikkona (27.11.) eli sitä ennen on hyvä tutustua ASAlaisten joululahjatoiveisiin. Jokainen ASAlainen kertoo kolmesta urheilullisesta lahjasta, joita he toivoisivat löytävänsä pukinkontista. Jos siis kamppailet lahjaideoiden kanssa niin kannattaa ottaa ASA:n joulusivut seurantaan, jos sieltä löytyisi lahjaideoita.

Kommentoi

Kommentit