JoonasUutta virtaa Nizzasta

Pari viikkoa Nizzassa teki ihmeitä keholle ja mielelle! Aurinko, lämpö, lepo ja hyvä ruoka sekä paras seura takasivat sen, että sain taas flown päälle juoksun suhteen. Parin viikon saldoksi tuli vajaat 120 kilometriä eli aika sopiva määrä aloitukseen nähden. Koska jalka ei ole vielä täysin kunnossa, juoksin vielä aika varovasti volyymin suhteen, mutta vauhdillisesti juoksu kulki jo erittäin hyvin. Peruskestävyyden vauhdit eivät olleet juurikaan pudonneet siitä, missä ne olivat ennen Bostonia ja eiköhän ne sykkeetkin tule alas muutaman viikon sisään, kun saan kunnolla treenit käyntiin. Askel on vielä hieman hapuileva ja huomaan, että varon vielä hieman liikaa akillesjännettä. Rentous alkoi kuitenkin löytyä viikon viimeisten lenkkien aikana.

Juoksuviikko alkoi tänään reippaammalla kympin lenkillä Kaivopuiston ja Katajanokan rantoja pitkin. Juoksin reilun kympin 4:02min/km keskivauhdilla ja vielä hieman korkeilla, 155bpm:n keskisykkeillä. Korkea syke saattoi tosin johtua myös lämmöstä ja matkustamisesta. Tai sitten vain siitä, että olin niin innoissani siitä, että pääsin taas juoksemaan Helsingissä. Jalat tuntuivat aika tukkoisilta eli huomenna on syytä ottaa iisimmin vauhtien suhteen. Tänään teen vielä kunnon kehonhuoltosession. Huomenna juoksen aamulla kevyen palauttavan ja illalla teen peruskestävyyttä joko juosten tai pyörällä, riippuen hieman siitä, miten palaudun tämänpäiväisestä. Jos tämä viikko menee treenien suhteen nappiin, olisi ensi viikolla tarkoitus hypätä takaisin ohjelman kimppuun eli täytyy vissiin alkaa tehdä myös tällä viikolla suunnitelmia siitä, miten aloitan ohjelman.

Fiilikset ovat tällä hetkellä todella korkealla! Säännölliset juoksu- ja kehonhuoltorutiinit ovat itselleni elinehto kaikelle muulle toiminnalle. Kun keho toimii oikein rutiinien mukaan menee kaikki muukin nappiin. Niin se vaan on! Juoksumotivaation kautta löydän motivaation myös muulle toiminnalle. Tuntuu, että mieli on kirkkaampi kuin aikoihin eli nyt on aika nauttia!

Kommentoi

Kommentit