JoonasUusi Nike Free 5.0+ julkaistaan huhtikuussa 2013

Ensi kuussa julkaistaan uusi Nike Free-mallisto, josta ensimmäisenä suurennuslasin alle pääsee Nike 5.0+ (Free RUN). Free Run nimi on pudonnut pois, koska Nike on pyrkinyt selventämään numeerista järjestelmäänsä Free-malliston takana. Niken asteikko menee jatkossa 0:sta 10:een, jossa nolla on barefoot ja kymppi taas perinteinen juoksukenkä. Tämän järjestelmän mukaan 5.0+ sijoittuu asteikon puoliväliin 8 millin dropillaan. Pohja tulee säilymään samanlaisena kuin mitä se oli Free Run 3:ssa ja suurimmat muutokset löytyvät päällisestä.

kevät 2013

Dynamic Fit on saanut uuden ilmeen, joka on jo näkynyt esimerkiksi uusissa Lunarglideissa. Sen yhteyteen on integroitu myös aiempi tuttavuus, Flywire, jonka pitäisi pitää jalka paremmin paikoillaan. Viime vuoden malleissa hehkutettu NanoPly tähtikuviointi on saanut väistyä ja tilalle on palannut taas tuttu mesh-kangas, jota löytyy aiempaa enemmän hengittävyyden parantamiseksi. Mesh on yhdistetty kengän tukirakenteisiin hitsaamalla, jotta kenkä olisi mahdollisimman saumaton ja samalla Meshistä on tehty hieman aiempaa joustavampaa.

Kevät 2013

Saa nähdä minkälaisen vastaanoton kenkä saa uudistuksinensa. Itse uskon, että uudistukset ovat oikea suunta varsinkin joustavuuden suhteen, koska ainakin itselläni oli ongelmia sen kanssa viime mallin kanssa. Toivotaan, että saataisiin kenkää meillekin jossain vaiheessa testiin.

Lähteet: Nike & RunningWarehouse

Kuva: RunningWarehouse, HighSnobiety