JoonasUudenlaista inspiraatiota metsästä ja matolta

Viime viikonloppuna löytynyt tuntuma ja fiilis juoksuun on heijastunut tähän viikkoon aika mielenkiintoisella tavalla. Maanantaina tein palauttavan lenkin aamulla ja illalla päälle todella rauhallisen fillaroinnin, jotta olisi tiistaina iskussa joka 1200 metrin tai 1600 metrin vetoihin. Olin tiistaina jo kamat päällä valmiina kimpoamaan vetoharjoituksiin, kun sain jostain päähänpiston, että tänään pitää juosta maastossa, sillä seurauksella, että löysin itseni pian keskuspuiston poluilta. Oli järjettömän siistiä juosta metsässä ilman mitään sen kummempaa suunnitelmaa ja itseasiassa hieman erilainen alusta avasi myös paikkoja keskiviikoksi siirrettyihin vetoharkkoihin.

Eilen oli volyymillisesti aika raskas päivä. Juoksin ensin pohjille omat vetoharjoitukset ylinopeustreeninä matolla ja päälle vielä adidaksen heimon kanssa Viikin Viitosen lämmittelyineen ja palautuksineen. En ollut tehnyt mattotreeniä pitkiin aikoihin, varsinkaan pakotettua, ja siksi olinkin todella positiivisesti yllättynyt vauhdeista, joissa pystyin juoksemaan. Podin ja kellon kombona ajoiksi tulivat seuraavat yhden prosentin kulmalla:

  • 4:56min
  • 5:42min (iPhone putosi matolle kesken treenin…)
  • 5:03min
  • 5:16min
  • 5:14min

Ajat nyt eivät ole mitenkään vertailukelpoisia ulkonatehtyihin, mutta olen silti todella tyytyväinen niihin. Askel tuntui viimeistä vetoa lukuunottamatta todella hyvältä eli oikeaan suuntaan ollaan menossa.

AdidasHeimo_2013_08_21_058

Illalla juostu Viikin Viitonen alkoi jo alkulämmön aikana tuntua hieman jaloissa eli muutamaa tuntia aiemmin tehty treeni teki tehtävänsä. Siksi keskityin kisassa kirittämään Tommyä ja pitämään huolen siitä, että hän sai aikaiseksi uuden reittiennätyksensä. Vaikka alussa keskittyminen näyttikin menevän katsojien kuvaamiseen…

AdidasHeimo_2013_08_21_107

Koko addun heimo juoksi todella hyvällä asenteella ja vaikutti, että kisa antoi uudenlaista luottamusta omiin kykyihin ja kaiken kruunuksi Erling tuli vielä koko kisan kolmanneksi! En halunnut, että heimolaiset keskittyisivät vain kisaan, minkä takia juoksimme aika pitkän lämmön (koko reitin, 5km) pohjille ja päälle vielä muutaman kilometrin palautusta. Näin harjoitukseen tuli sekä volyymiä että raskasta vauhtikestävyyttä.

AdidasHeimo_2013_08_21_101

Tänään on luvassa kevyttä palauttelua sekä valmennusta ja huomenna pääsen taklaamaan viikon tempotreenin kimppuun. Tavoitteena on juosta 7-10x1600m noin 3:46-3:50min/km vauhtihaarukkaan minuutin palautuksilla. Luvassa on siis jälleen uudenlainen harjoitus, koska yleensä olen tehnyt vain pidempiä tempoja (8-20km) tai sitten esimerkiksi 3-4x3000m minuutin palautuksilla.

Kuvat: adidas

1 comment

Kommentoi

Kommentit