JoonasUudenlaisia tankkausvaihtoehtoja Foodoralla

Marathonille valmistautuminen on jokaisella todella henkilökohtainen prosessi. Miten juosta viimeisellä viikolla? Millä kengillä juoksen? pitäisikö tehdä tyhjennysharjoitus? miten hoidan tankkaamisen? Nämä ovat vain muutamia kymmenistä kysymyksistä, jotka askarruttavat juoksijaa ennen kisaa. Tällä kertaa pureudun viimeiseen viikkoon tankkaamisen suhteen ja hieman uudenlaisella tavalla.

Varsinkin ulkomaan kisaa edeltävän ”viimeisen ehtoollisen” nauttiminen on usein ongelmallinen asia. Pitäisikö syödä hotellissa vai lähteä metsästämään hyvää ravintolaa? Vai pitäisikö varata pöytä etukäteen, jotta säästyisi turhalta kävelyltä ja saisi lepuutettua jalkoja ennen kisaa? Tätä soppaa voi hämmentää entisestään se, että lähtee kisamatkalle isommalla porukalla, jolla voi olla hyvinkin erilaisia ruokailutottumuksia tai ruokavalioita. Ravintolan valinta muuttuu entistä hankalammaksi. Kun heitetään mausteeksi vielä ruokailuajankohta on soppa valmis. Itseäni alkaa helposti ahdistamaan, jos en pääse valmistautumaan kisaan omien rutiinieni mukaan. Tietenkin on kiva viettää aikaa kanssamatkailijoiden kanssa, mutta valmistautumisessa olen usein hyvin tarkka siitä, että saan levätä ja syödä milloin haluan ja mitä haluan.

Foodora_joonas_laurila_2

Foodora haastoi minut miettimään, miten heidän palvelunsa voisi auttaa valmistautumisessa kisaan. Ja miksei kisan jälkeenkin.

Jos et ollut vielä kuullut, vuonna 2015 perustettu Foodora kuljettaa ravintoloiden ruoka-annoksia kotiin, työpaikalle tai johonkin muuhun annettuun osoitteeseen. Tässä tapauksessa siis kisamajoitukseen. Hotellien lisäksi myös asuntojen vuokraus on kasvattanut suosiotaan juoksuturistien parissa. Kämpät ovat kivoja, koska siellä saa olla rauhassa, mutta aina ei jaksa alkaa laittamaan kokonaista ateriaa, vaikka aamupala onnistuukin iisisti. Siksi tilaaminen onkin loistava vaihtoehto ja näin jokainen voi tilata omat ruokansa haluamistaan paikoista. Ja milloin haluavat. Myös kisan jälkeen. Jokainen kun palautuu kisasta eri tavalla. Joku haluaa ruokaa heti ja joku taas ei pysty laittamaan suuhun mitää kiinteää muutamaan tuntiin kisan jälkeen. Jälleen kerran oman aikataulun ja ruokapreferenssien noudattaminen on helppoa, kun jokainen voi tilata safkat silloin kun haluaa. Illalla kisan jälkeen on kiva lähteä porukalla syömään ja käymään läpi jälkipelit ja lähdöllä ei ole samanlaista kiirettä, kun jokainen on saanut palauduttua ja tankattua kisan jälkeen rauhassa.

Sama appi toimii niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja Foodora löytyykin jo useista kymmenistä Euroopan kaupungeista, muun muassa Tukholmasta, Hampurista sekä Pariisista. Kaupungeista, jotka ovat suosittuja myös marathonmatkailijoiden keskuudessa. Kaikki juoksuturistit eivät asu keskustassa ravintoloiden läheisyydessä ja siksi Foodora voisikin olla hyvä ratkaisu laajentaa ruokailumahdollisuuksia. Aika loistava juttu myös erityisruokavaliota noudattaville juoksijoille.

Jos otetaan hieman tarkemman tarkastelun kohteeksi aiemmin mainitut marathonkaupungit, Tukholma, Hampuri ja Pariisi, niin näistä löytyy hyvin laaja valikoima erilaisia ravintoloita, joista tilata ruokaa ja tässä olisi muutama hyvä esimerkki safkavaihtoehdoista ennen kisaa tai kisan jälkeen. Foodoracle vie meidät ravintolan sieluun ja sydämeen. Se kertoo tarinan ravintolan, ravintoloitsijan ja hänen ideologiansa takana. Tämä jos mikä helpottaa tilaamista, kun pääsee kurkistamaan ravintolaan muutenkin kuin menun kautta.

Tukholma – The Taco Truck

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=enbVcTnl4UM&w=560&h=315]

Hampuri – Saints and Sinners

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Ch7CgbSLitM&w=560&h=315]

Pariisi – La Guinguette d’Angèle

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=VpdyFUSS2vU&w=560&h=315]

 

Yhteistyössä: Foodora

Kommentoi

Kommentit