JoonasUrbanears Medis

Musiikin kuuntemisesta juoksun aikana voidaan olla montaa mieltä, koska sen vaikutukset voivat olla hyvin monenlaisia. Tutkimusten mukaan musiikin avulla on mahdollista yksinkertaisesti juosta kovempaa, koska musiikin tempo ja sen luoma fiilis auttavat juoksijaa parempaan suoritukseen. Toisaalta taas liian kovalla soiva musiikki voi pahimmillaan sotkea juoksijan tasapainoaistia, mikä ei tietenkään ole positiivinen asia. Toinen ongelma voi taas olla se, että kuulokkeet eivät pysy korvissa, minkä takia niiden asennon korjaamiseen kuluu turhaa aikaa. Tämä taas vie huomion pois itse juoksusta. Itse kuuntelen juostessa musiikkia suhteellisen harvoin ja enemmänkin helpoissa peruskestävyystreeneissä ja tasavauhtisilla kevyillä pitkillä lenkeillä. Kovissa vedoissa tai tempoharjoittelussa musiikki on ollut enemmänkin häiritsevä tekijä, koska minulla ei ole ollut kuulokkeita, jotka olisivat pysyneet päässä kunnolla. Jos kevyillä lenkeillä aavistuksen rauhallinen musiikki pitää homman tarpeeksi kevyenä niin kovemmissa harjoituksissa nopeampitempoinen musiikka voisi olla hyödyksi myös minulle. Varsinkin viimeiset vedot ja tempojen loppupätkät voisivat sujua helpommin, jos musiikkia löytyisi tueksi. Nyt tähän onglmaan saattoi tulla ratkaisu.

Urbanears on skandinaavinen kollektiivi, jonka ideologia lähtee siitä, että kuulokkeet ovat paitsi erittäin hienon näköisiä myös sellaisia, että niitä on mukava käyttää ja että ne tuntuvat kuin yhdeltä vaatekappaleelta. He eivät ole myöskään unohtaneet tärkeintä eli musiikkia ja sen laatua. Urbanearsilla on kokoelmassaan neljät erilaiset kuulokkeet, ja tässä artikkelissa keskityn niistä Medis -malliin, jotka ovat suunniteltu nimenomaan urheilijoita varten.

Urbanears Medis tarjoaa ennenkokemattoman kokemuksen sekä ergonomiasta että toiminnallisuudesta. Patentoitu EarClick ratkaisu neljällä eri koolla (ks. ylläolevat kuvat) varmistaa kahden tukipisteen kautta sen, että kuuloke ei liiku korvassa. Samalla tämä vähentää painetta korvissa, koska se jakautuu tasaisemmin. Mielenkiintoisin innovaatio Mediksissä on mielestäni se, että tekijät ovat ottaneet huomioon tasapainon tärkeyden urheilussa. Kuulokkeet eivät tunkeudu korvakäytävään, minkä takia häiriöitä tasapainossa ei pääse tapahtumaan. Täytyy sanoa, että itse olin jo tässä vaiheessa myyty. Nämä on pakko saada! Kuulokkeet ovat myös suunniteltu mobiililaitteita varten eli myös handsfree löytyy. Piuha on päällystetty kankaalla, mikä on mielestäni erinomainen lisä, koska pelkkä muovinen piuha ei kovassa käytössä kestä kauaa. Kaiken tämän lisäksi tuotteelle on luvassa vuoden takuu. Tässä vielä video tuotteesta:

 

Kuvat: urbanears.com

Video: Urbanears/youtube

2 comments

Kommentoi

Kommentit