JoonasTuomio

Eilen oli iso päivä. Sain vihdoinkin selvyyden siihen, mikä vasenta nilkassani oli. Kello 0940 koitti tuomion julistus Töölön Mehiläisessä ja tässä tulokset.

Akillejännettäni vaivasi lopulta aika laaja tulehdus, minkä lisäksi elimistöni oli alkanut muodostamaan uutta verisuonistoa akillesjänteen seudulle. Tämä ei ole hyvä juttu, koska käytännössä akillesjänteen pitäisi olla kuin nippu spagettia ilman, mitään muuta. Verisuonten lisäksi kantaluuhun oli muodostunut uutta luuta kantaluun ja akillesjänteen väliin (ks. kuva 2), joka venyttää ja ärsyttää akillesjännettä. Aika paljon siellä sitten lopulta oli vialla, mutta positiviinen asia oli se, että erikoislääkärin mukaan keissi on kuitenkin sieltä paremmasta päästä, joka pitäisi mennä ohi, kun hoitaa kuntoutuksen huolella. Ainoa hieman suurempi negatiivinen asia oli se luunpalanen, koska se voi vielä vaatia tulevaisuudessa leikkauksen. Ei kuitenkaan onneksi vielä. Eli tämäkin asia on suhteellisen helppoa sulkea pois mielestä ainakin toistaiseksi. Jos ongelmat jatkuvat niin jossain vaiheesssa asialle on tehtävä jotain.

joonas_laurila_akilles_2
Verisuonia akillesjänteen ympärille
joonas_laurila_akilles_1
Luunmuodostuma kantaluun ja akillesjänteen välissä.

 

Juoksu suhteen tuomio oli se, että ennen Bostonia juoksut ovat pidettävä niin minimissä kuin mahdollista ja treenien instensiteetti ei saa kasvaa liian kovaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että luvassa on paljon pyöräilyä aika matalilla vastuksilla ja reilun 90:n kampikierroksin ja vain muutama treeni viikossa on hieman kovempi. Tämän lisäksi ohjelmassa on hieman käsitreeniä sekä vesijuoksua liikeratojen ylläpitämiseksi. Itse nilkan alueen kuntoutus tulee olemaan tässä vaiheessa eksentristen venytysten sekä lämpöhoidon ja tulehduskipulääkkeiden varassa. Toivottavasti näiden kautta jalka olisi jo ensi viikolla siinä kunnossa, että saisin juostua muutaman kerran ennen Bostonia.

Nyt on kuitenkin selvää, että lähden Bostoniin vaan tekemään jonkinlaisen suorituksen, oli vauhti mitä tahansa. Luvassa on siis toivon mukaan nautinnollinen lenkki uusissa maisemissa. Konsultaation antanut lääkäri oli ilmeisesti käynyt useamman kerran Bostonissa, kun tuli sen verran paljon kaikkia hyviä tippejä reitin ja kaupungin nähtävyyksien suhteen. Loppuviikon treenit tulevat etenemään niin, että teen muutaman kovemman treenin ja muuten sitten ihan iisiä pyörittelyä. Näistä lisää torstaina, nyt pitää taklata muiden asioiden kimppuun.

1 comment

Kommentoi

Kommentit