JoonasTukossa.

Niin jalat kuin hengitystietkin.

Eilinen kevyt aamuverkka ja illan kevyt 14 kilsan PK sujuivat ihan ok, mutta jalat ilmoittelivat vielä hieman keskiviikon astetta kovemmasta hieronnasta. Paikat olivat aika jumissa ja Tuukka joutui avaamaan niitä hieman normaalia kovempaa. Tänään aamulla paikat olivat suurinpiirtein samassa kunnossa kuin eilen eli hieman tukossa, mutta eivät kuitenkaan niin jumissa ettenkö olisi voinut lähteä juoksemaan. Myös hengitystiet tuntuivat sen verran tukkoisilta, että päätin skipata vetoharjoitukset ja vaihtaa ne reippaaseen vauhtikestävyyteen.

Lähdin pompusta juoksemaan noin neljän minuutin kilometrivauhtia ja kiihdytin siitä pian vielä noin kymmenen sekuntia noin 3:50:n vauhtiin ja kokeilin, miltä tuntuu juosta 40 minuuttia tätä vauhtia mäkisessä maastossa. Juoksin ensimmäiset 40 minuuttia 3:49min/km keskivauhdilla ja päälle 3km 3:58min/km ennen 1,5 kilsan palautusta.

Treeni ei kokonaisuudessaan ollut mikään kummoinen, koska tuntemukset kropassa eivät olleet mitenkään hyvät. Treenin juju olikin enemmän mentaalisessa puolessa, koska se kertoi, että pystyn juoksemaan pompusta ilman kunnon lämmittelyjä ihan ok treenin varsin ok vauhdeilla. Kun saan jalat auki ja kunnon lämmön niin vauhtien pitäisi nousta tästä vielä aika kevyesti.

Huomenna otan iisisti ja juoksen palauttavan harjoituksen adidaksen Espoon rantamaratonille valmistautuvan heimon kanssa. Päälle kunnon kehonhuolto ja sunnuntaina, jos paikat ovat auki, teen kovan vauhtikestävyysharjoituksen, joka on todennäköisesti muotoa 3km + 40minVK-kova + 3-5km. Jos tämä treeni menee putkeen, niin sitten lähden juoksemaan Espoossa omaa ennätystä. Jos taas meno tökkii, niin keskityn kirittämiseen ja siirrän ennätyksen tavoittelemisen Vantaalle.

Kommentoi

Kommentit